BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.437,56
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Soylu'dan terör destekçilerine gözdağı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, hem paralel yapıya hem de PKK'ya destek veren memurlar için yeni düzenlemenin ilk sinyalini verdi. Soylu, devletin bu tür terör destekçilerinden temizlenmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, gündüz devlet memurluğu yapıp akşam hendek kazıp, molotof atanlara müsaade etmeyeceklerini söyledi. Hem paralel devlet yapılanmasına hem de PKK'ya destek veren memurlar için gerekli düzenlemelerin yapılacağını ifade eden Soylu, kışın zorlu geçtiğini; ancak baharın güzel olacağını söyledi.

Süleyman Soylu, Trabzon'da AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu. 1 Kasım seçimleri sonrası, rehavete kapılmadan verdikleri sözleri yerine getirmenin gayretinde olduklarını söyleyen

Terör örgütünün mensuplarının devletimizin içinde barınmaması lazım

Soylu; milletin beraberliğini, kardeşliğini ve kamu düzenini bozmaya çalışanlara karşı kararlılıklarını göstermek için Muş'a gittiklerini söyledi. Soylu konuşmasında şunları söyledi;

"Geçen seni 5 Ekim tarihinde, yani 6-7 Ekim olaylarından önce yine Varto ilçesindeydik. 5 Ekim'den sonra orada sözde öz yönetim ilan etmek için Türkiye'de ilk öz yönetim ilan edilme çabası içinde olan ilçe Varto idi. Dün bilinçli bir tercihle beraber Varto'da idik. Varto'da kaymakamlığımızı, esnafımızı ziyaret edip oradaki vatandaşlarımızla muhabbet ettik ve onlara bir şey söyledik. Bu ülkenin demokratik gücünü hiç kimse ama hiç kimse eksiltemeyecek.

"KIŞ SERT GEÇİYOR AMA BAHAR GÜZEL GELECEK"

PKK ile olan mücadelemiz, terörün her türlü unsuru ile olan mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve hükumetimizin bir eylem planı olarak ortadadır ve biz onu temsilen buradayız. Hiç endişeniz olmasın. Kış sert geçiyor doğru ama merak etmeyin, bahar güzel gelecek.

303 eylem planımız vardır ve bu eylem planlarımızı terörün bittiği her noktada hemen harekete geçireceğiz. Sağlık, eğitim, çevre ve şehircilik alanında, önemli bir kentsel dönüşüm atağı ortaya koyarak, sosyal güvenlik, çalışma ve istihdam alanında her yerde bütün bakanlıklarımız, hükumetimizin bütün üyeleri, devletimizin bütün kurumları bu konudaki aksiyonu gerçekleştirecek ve ortaya koyacaktır.

"GÜNDÜZ MEMUR OLACAKSIN AKŞAM HENDEK KAZACAKSIN" 

Bu ülkenin verdiği vergilerden maaş alacaksın, 657'nin zırhı içine gireceksin, gündüz devlet memuru kisvesinde olacaksın, akşam hendek kazacaksın, molotof atacaksın, ülkemin birlik ve beraberliğini ortadan kaldırabilmek için haince bir işleyiş içinde olacaksın. Hiçbir devlet memuruna kimse bu hakkı vermez, bu hak helal değildir, bu hak haramdır, biz de buna müsaade etmeyiz. O dönemler, o devirler geçti. Milletin verdiği vergiden aldığın maaşın karşılığını helaliyle ödemek mecburiyetindesin.

TERÖRE DESTEK VEREN MEMURLAR İÇİN DÜZENLEME

Güvenlik kuvvetlerimize kurşun sıkılmasına müsaade edeceksin, terör örgütüne yataklık yapacaksın, terörle birlikte gerçekleştirilen eylemlerde bir devlet memuru olarak, 657 sayılı kanuna tabi olan kişi olarak 'katil devlet' diyeceksin, ondan sonra da oturacaksın, devlet memurunun kisvesi altında hareket etmeye çalışacaksın. Böyle bir şeye müsaade etmemiz mümkün değildir. Gerekli bütün çalışmaları, Devlet Personel Başkanlığına talimat vererek yerine getirme hususunda, bu konuda hepimizin acısının, görevinin gereğini yerine getirmek konusundaki beklentilerimizin oluşmasını ortaya koydu. İnşallah en yakın zamanda bu konuda, gerekli kanuni çerçevede atılacak adımların atılması lazım. Terör örgütünün mensuplarının devletimizin içinde barınmaması lazım. Hem paralel yapı için hem de PKK için aynı şeyi söylüyorum."