BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,97
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Latin Amerika'ya çıkarma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi bir ilke daha imza atıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Latin Amerika dönüşünde Senegal'e geçerek Dakar Havaalanı'nda Devlet Başkanı Macky Sall ile bir araya gelecek.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Latin Amerika ziyareti başladı. Türk heyetinin ilk durağı Şili oldu. Erdoğan'ın Şili ziyareti, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 1995 yılında gerçekleştirdiği ziyaretin ardından bu ülkeye "Cumhurbaşkanı" seviyesinde gerçekleştirilen ikinci ziyaret olarak tarihe geçti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Latin Amerika ülkelerini kapsayan ziyaretlerinin ilk durağı Şili'ye gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Amerika ülkelerinden Şili, Peru ve Ekvador'a, 31 Ocak-4 Şubat 2016 tarihleri arasında resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan özel "TUR" uçağı, TSİ 14.30'da Şili'nin başkenti Santiago'ya indi. TUR uçağının Senegal'in başkenti Dakar'da ise yakıt ikmali yaptığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Santiago de Compostela Uluslararası Havalimanı'nda, Şili Dışişleri Bakanı Heraldo Munoz, Törenler ve Protokol Genel Müdürü Büyükelçi Gloria Navarrete, Santiago Hava Garnizon Komutanı Hugo Rodriguez, Şili'nin Ankara Büyükelçisi Fernando Valera, Türkiye'nin Santiago Büyükelçisi Naciye Gökçen Kaya ile bazı büyükelçilik personeli karşıladı.

TARİHİ ZİYARET

Erdoğan'ın Şili ziyareti, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 1995 yılında gerçekleştirdiği ziyaretin ardından bu ülkeye "Cumhurbaşkanı" seviyesinde gerçekleştirilen ikinci ziyaret olarak tarihe geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomatik ilişkilerin tesisinin 90. yıldönümüne tekabül eden Şili ziyareti, bu açıdan önem taşıyor.

TÜRKİYE'DEN LATİN AMERİKA'YA ÇIKARMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Latin Amerika ziyaretlerinde eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile kalabalık bir işadamı heyeti eşlik ediyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BİR İLK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Peru ve Ekvador ziyaretleri, "Cumhurbaşkanı" düzeyinde anılan ülkelere Türkiye'den yapılan ilk ziyareti olacak. Ziyaretler sırasında gerçekleştirilecek görüşmelerde, ikili siyasi ve ekonomik hususların yanı sıra bölgesel ve uluslararası konular da ele alınacak. Programı çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş forumu toplantılarında işadamlarına hitap edecek. Ayrıca çeşitli alanlarda ikili anlaşmaların imzalanması da öngörülüyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, DÖNÜŞTE SENEGAL'E GEÇECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Latin Amerika dönüşünde Senegal'e geçerek Dakar Havaalanı'nda Devlet Başkanı Macky Sall ile bir araya gelecek. Görüşmede hem iki ülke ilişkileri hem de bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak.