BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.455,12
HABER /  POLİTİKA

Soylu Türkiyenin Obaması

DP lideri Süleyman Soylu, Obama gibi mesajlar verdi. Soylu ABD'deki demokratların amblemine atıfta bulundu.

Abone ol

SOYLU’DAN ÖNEMLİ MESAJLAR

-DP’NİN 15-16 KASIM KONGRESİ “DEMOKRATLAR BİRLİKTELİĞİNE” DÖNÜŞECEK

-TÜRKİYE DE DEĞİŞİM TALEP EDİYOR

ERDOĞAN’A “YA SEV YA TERK ET” VE POMPALI TEPKİSİ:
-“YÜKSELEN DEĞERLER ÜZERİNDEN SÖRF YAPIYOR”

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, ABD’de başkanlık yarışını kazanan Demokrat Parti’nin “eşek” olan amblemine atıf yaparak, “Demokratlar Kırat’la Türkiye’de yen bir dönüşümü hazırlamaktadırlar” dedi. Soylu, 15-16 Kasım’da yapılacak 9. Olağan Büyük Kongre’nin “demokratlar birlikteliğine” dönüşeceğini açıkladı.

DP Lideri Soylu, Samanyolu Haber TV’de yayınlanan “Son Durum” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Görevde olduğu on aydır Türkiye’nin önüne yeni bir “alternatif “ koymak, siyasetin rekabet zeminini güçlendirmek için bir siyasi partinin yapması gereken her şeyi gayretle yapmaya çalıştıklarını anlatan Soylu, “Bu 10 ayda teşkilatı derleyip toparlayıp Türkiye’nin en güçlü teşkilatını oluşturduk. Bütün siyasal işlevlerini yerine getiren bir organizasyon kurduk” dedi.

TÜRKİYE DE DEĞİŞİM TALEP EDİYOR
Soylu, Demokrat Parti’nin geleceğe adım atma yeteneği olan güçlü bir marka olduğuna dikkat çekti. Soylu, Türkiye’de önemli bir alternatif talebi bulunduğunu belirtirken, “Türkiye’yi kavga siyasetinden, gerilim ve endişe oyunundan kurtarmayı arzulayan bir talep var” diye konuştu.
Anadolu’da 100 bin kilometrenin üzerinde yol yaptığını, 65 il ve yüzlerce ilçeye gittiğini anlatan Soylu, “Alternatif partilere ihtiyaç var mı gerçekten” sorusuna “Çok” yanıtını verdi. Soylu, “Gezdiğim yerlerde ülkemin zenginliğini gördüm, Türkiye’nin varlıklarını kullanmadığını, iyi yönetilmediğini gördüm. Dünya değişim süreci ile karşı karşıya. Türkiye’de değişim talep ediyor, daha iyi yaşamayı iyi standartlara ulaşmayı talep ediyor” dedi.

AKP İLE CHP KAOS OYUNU OYNUYOR

“Hükümetler meseleleri çözer Türkiye’ yi bütüncül kavrarlar, öteki yaratmazlar” diyen Soylu, “Türkiye bir patoloji ile karşı karşıya. AKP ile CHP arasında bir gerilim ve kaos oyunu oynanmakta” diye konuştu.

DP ÖTEKİ YARATMAMANIN ADIDIR

Partisinin mevcut partilerden farkını “Demokrat Parti değişimin, demokrasinin adıdır Türkiye’de. İlerleme, çağdaşlığın, modernliğin dünya ile rekabetin adıdır, Türkiye de öteki yaratmamanın adıdır” sözleriyle özetleyen Soylu, bazı illerde yaşanan asayiş olaylarının sorulması üzerine ise şöyle konuştu:

ERDOĞAN’A POMPALI VE TERK ET TEPKİSİ: YÜKSELEN DEĞERLERDE SÖRF YAPIYOR
“Türkiye bir akıl tutulması yaşıyor. Daha düne kadar başka söylemleri ortaya koyan sayın Başbakan, pompalı tüfek meselesinden bahsediyor, ‘beğenmeyen çeksin gitsin’ gibi sözleri ortaya koyuyor. Bu ülke hepimizin. Biz 70 milyonun birliği beraberliği, bize düşen görev tek Türkiye yi oluşturmanın erdemini bu millete gösterebilmektir. Siyasetin görevi budur. Siyasetin görevi birtakım yükselen değerlere yönelik onun üzerine çıkıp sörf yapmak değildir.”

Soylu, özellikle AKP’ye yüklenirken, “Aylar öncesinden Diyarbakır’ı, İzmir’i, Türkiye’nin birçok ilçesini, ilini bir siyaset rekabetinin centilmenliği içerisinde mücadele alanı olarak görmez, bir savaş alanına, bir yok olma var olma alanına döndürürseniz bu işi başka noktaya taşımak isteyenlerin eline koz verirsiniz” eleştirisinde bulundu.

TÜRKİYE’NİN DEMOKRASİNİN MUCİZESİNE İHTİYACI VAR
ABD’de Barack Obama’nın başkan seçilmesini “demokrasinin mucizesi” olarak değerlendiren Soylu, şöyle konuştu:
“Öteki diye görülen bir anlayış başkan oldu. Dünyaya verdiği mesaj ırk, cins, öteki ayrımının sona erdiği mesajıdır. 50 yıl önce otobüse bindirilmeyen köleler, başkan seçmiştir. ABD’de yapılmıştır, Türkiye’de de yapılacaktır. ABD’de demokratlar amblemleri eşektir, eşekle beraber kazandılar, bizim amblemimiz Kırat’tır. Demokratlar Kırat’la beraber Türkiye’de yeni bir geleceği, dönüşümü hazırlamaktadırlar. Bizim 15 -16 Kasım’da
yapılacak kongremiz de bunun çok önemli bir göstergesi olacaktır.
Bu kongre muhteşem bir demokratlar birlikteliğine dönüşecektir. Bu kongre Türkiye’yi düşündürecek ve Türkiye’nin yeni sürecini açacak söylemlerle Türkiye’yi buluşturacaktır. Demokrasi kadrosu ile yeni bir sayfa açacaktır. Bu sayfa Türkiye’nin değişim, dönüşüm ve demokrasi sayfası olacaktır.”