BIST 10.274
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,60
HABER /  DÜNYA

ABDnin ilk müslüman kadın vekili

ABD'de İlk Müslüman kadın Milletvekili Filistin asıllı Rashida Tlaib Michigan oldu.

Abone ol ABD Seçimlerinden zaferle çıkan Obama sadece ABD'de değil tüm dünyada dikkatleri üzerine çekti. Şimdi herkes merakla Obama'nın göreve başlamasını bekliyor.

Salı günü ABD'de genel seçimlerle birlikte yerel seçimlerde yapıldı. İşte bu yerel seçimlerde en sürpriz sonuçlardan bir tanesi de Michigan eylaletinden geldi.

Filistin asıllı avukat Rashida Tlaib Michigan Eyaletinden eyalet milletvekili seçilerek ABD tarihindeki ilk müslüman kadın milletvekili olarak tarihe geçti.

Michigan eyaleti özellikle Arapların en yoğun olduğu eyalet olarak biliniyor. Avukat Tlaib'in seçim bölgesi ise genellikle İspanyol asıllıların yoğun olduğu bir bölge olmasına rağmen, Tlaib'in seçilmesi ABD'deki diğer Müslümanların geleceği açısından da çok önem taşıyor.

ABD Temsilciler Meclisinde ise halen iki Müslüman Milletvekili görev yapmakta. Yine ABD siyasetindeki önemli şahsiyetlerin birçoğu ilk olarak eyalet nezdinde siyasete atılıyorlar. Barack Obama'da siysete ilk adımı ABD'nin üçüncü büyük şehri Chicago'nun yeraldığı İllinois eyaletinde eyalet senatörü olarak başlamıştı.

Habername