BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.399,61
HABER /  POLİTİKA

Soylu KİMİN EMANETÇİSİ?

DP'de genel başkanlığa resmen talip olan Süleyman Soylu, beyaz yürüyüş başlattı.

Abone ol
Demokrat Parti (DP) olağanüstü kongreye koşar adım giderken, genel başkan adaylarından Süleyman Soylu, bugün saat 11.00'de yaptığı bir basın toplantısıyla adaylığını 'resmen' açıkladı.

Demokrat Parti Genel Merkezi'nin 9. katında bulunan Başkanlık Divanı odasında yaklaşık toplanan 500 kişilik bir gruba konuşan Süleyman Soylu, DP'nin misyonuna yakışır şekilde bir 'beyaz yürüyüş' başlatarak yeniden Türkiye'de iktidara talip olacaklarını söyledi..

KİMİN EMANETÇİSİ?

Parti içinde kendisine muhalif olan gruplarla ilgili herhangi bir yorum yapmaktan kaçınan Soylu'nun konuşması sık sık 'İkinci Süleyman' tezahüratlarıyla kesildi. Soylu, kendisine yöneltilen 'Emanetçi misiniz?' sorusuna ise şu karşılığı verdi:

Evet emanetçiyim. Menderesler'in, Demireller'in, Özallar'ın, Çillerler'in, Ağarlar'ın ve parti tabanının ve hepsinden önemlisi milletin emanetçisiyim...

İKTİDARA BEYAZ YÜRÜYÜŞ

Süleyman Soylu, "
güçlü ve modern Türkiye için beyaz yürüyüş başlattıklarını belirterek, beyaz yürüyüşün hedeflerini sıraladı;

Yürüyüşümüz, ahlaklı demokrasiyedir.
Yürüyüşümüz, ahlaklı siyasetedir.
Yürüyüşümüz, onurlu insanadır.
Yürüyüşümüz iktidaradır.

DP LİDERLİĞİNE ADAY

Soylu genel başkanlığa aday olduğunu da şu sözlerle ilan etti;

"Bu noktada, partinin ihtiyaç duyduğu değişimi başlatmak üzere 6 Ocak 2008 tarihinde yapılacak olan olağanüstü büyük kongrede Demokrat Parti Genel Başkanlığına aday olduğumu, sizlerin aracılığıyla bütün Türkiye’ye ilan ediyorum."//