BIST 10.224
DOLAR 32,35
EURO 34,84
ALTIN 2.384,37
HABER /  GÜNCEL

Bebeğine işkenceye sessiz kaldı

Hangi anne bebeğine işkence edenlere sessiz kalır. 17 yaşındaki B.T'nin trajik hayatı...

Abone ol

Bursa'da, 30 yaşındaki Ayhan Arısoy ile arkadaşı 34 yaşındaki Tahir Avcı;  17 yaşındaki B.T.’nin 13 aylık bebeği Emir Deniz T.’ye işkence yaptıkları ididasıyla yargılanmaya başlandılar.

Bu olay 17 yaşındaki B.T.'nin trajik hayatını ortaya çıkardı.

14 YAŞINDA BABASI ANNESİNİ ÖLDÜRDÜ

17 yaşındaki B. 14 yaşındayken babası annesini gözleri önünde bıçaklayarak öldürdü. Yaşadığı büyük travmanın ardından Adem T. ile tanışan genç kız onunla birlikte yaşamaya başladı ve bebekleri Emir Deniz T. dünyaya geldi. Bir süre sonra Adem'in cezaevine girmesiyle yalnız kalan B., bebeğiyle birlikte Adem T'nin cezaevi arkadaşı Ayhan Arısoy'un yanına yerleşti ve onunla birlikte yaşamaya başladı.

Olay günü Ayhan Arısoy arabaya arkadaşı Tahir Avcı'yu, B.T'yi ve 13 aylık bebeği alarak alkol almaya gitti. 

BEBEĞİN KOLUNU KIRDILAR

Bebeği otomobile kapatıp, gazinoya giden Ayhan Arısoy ile Tahir Avcı, uyanıp ağlayan bebeğin sesini duyan vatandaşların haber vermesi sonucu geldikleri araçta Emir Deniz T. adlı bebeği döverek kolunu kırıp, yüzünden yaralayıp, vücudunda ise sigara söndürdüler. Arısoy ve Avcı, daha sonra olaya kaza süsü vermek için kullandıkları otomobil ile park halindeki bir araca çarptılar.

Olay, annesiyle birlikte hastaneye kaldırılan Emir Deniz T.’yi muayene eden doktorların polise haber vermesi sonucu ortaya çıktı. Ekipler tarafından gözaltına alınan B.T. birlikte yaşadığı Ayhan Arısoy ile Tahir Avcı sorgulanmalarının ardından adliyeye çıkartılmışlardı. B.T. savcılık tarafından serbest bırakılırken, nöbetçi mahkemeye sevk edilen Ayhan Arısoy ile Tahir Avcı tutuklanarak, cezaevine konuldular. 

 Hastanede tedavisi tamamlanan Emir Deniz T. ise devlet tarafından koruma altına alınması için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Sırameşeler Çocuk Yuvası’na teslim edildi. 
 
Haklarında 16 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar, çıktıkları ilk duruşmada birbirlerini suçladılar. Dövülen bebeğin babasının şikayetçi olduğu sanıklar, mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.
BEBEĞİME İŞKENCE YAPTILAR, BEN SESSİZ KALDIM

17 yaşında çocuğunu koruyamayan annenin şu sözleri ise ibret öyküsü oldu:

“Ailemizde sürekli kavga oluyordu. Bu beni ve iki kardeşimi olumsuz yönde etkiliyordu. Üç yıl önce annem beni ve kardeşlerimi alarak, anneannemin evine yerleşti. Bir süre sonra barışmaya gelen babam, annemi ikna edemeyince gözlerimizin önünde annemi 14 yerinden bıçakladı. O günü hala unutamıyorum. Geceleri rüyalarıma giriyor. Annesi mezarda, babası cezaevinde olan bir çocuk olarak küçük yaşta Adem ile evlendim. Bu evlilik benim için hayal kırıklığıydı. Dünyaya gelen bebeğime, evlerine sığındığım insanların işkence yapması karşısında sessiz kalan çocuk bir anneyim. Hayatım genç kızlara ve aileler örnek olsun.''