BIST 10.270
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.394,48
HABER /  GÜNCEL

250 milyar dolar hayal değil

Türkiye'nin ihracatı 105 milyar dolardan 250 milyar dolara çıkabilir. Bunun için yapılması gereken ise...

Abone ol

Türkiye’nin 105 milyar dolarlık ihracat rekoru nereye kadar çıkabilir? Türkiye’ye uluslar arası ödüller kazandıran ve Deloitte’un en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri listesine giren Project House 250 milyar dolar ihracat rakamına çıkılabileceğini savundu.

2007 yılı hedefi olan 21 milyon turistin ise 60 milyonu aşması mümkün. Peki nasıl? Avrupa’nın en hızlı büyüyen İnteraktif Pazarlama Ajansı olan Project House bunun için interaktif pazarlamayı öneriyor.


Project House Yönetim Kurulu üyesi Serhat Akkılıç, interaktif pazarlamanın Türkiye için önemli fırsatlar taşıdığını söylüyor.  Akkılıç’a göre geleneksel yöntemleri kullanan Türk ihracatçısının interaktif pazarlama araçlarını daha verimli kullanması halinde bu yıl 105 milyar Dolar ile ihracat rekoru kıran Türkiye’nin kısa sürede 250 milyar Dolar rakamını kısa sürede aşabilir.

Telekom, Finans, otomotiv gibi sektörlerin interaktif pazarlamaya giderek daha fazla önem vermeye başladığının altını çizen Project House Genel Müdürü Sinan Günal ise özellikle turizm ve sağlık sektörünün interaktif pazarlama ile sadece Türkiye değil tüm dünyadan talep yaratabileceğini söyledi.

Bazı hastanelerin güzel örneklerle Türkiye’ye yurtdışından hasta getirdiklerine dikkat çeken Günal, hem sağlık turizmi hem de kitlesel turizm bakımından interaktif pazarlamanın kullanılması halinde 2007 yılı hedefi olan 21 milyon turist sayısının komik kalacağını; 70-100 milyon turist aralığının yakalanmasının mümkün olduğunu belirtti.

Project House Ajans Başkanı Cüneyt Devrim ise interaktif pazarlamanın yaratıcı olmayı zorunlu kıldığını; dünya ortalamalarında interaktif pazarlamanın pazarlama bütçelerindeki payının ortalama yüzde 10 olmasına rağmen; Türkiye’de bu oranın yüzde 1.5 olduğunu ancak çok dinamik bir gelişmenin yaşandığını belirtti.