BIST 10.191
DOLAR 32,34
EURO 34,91
ALTIN 2.397,04
HABER /  GÜNCEL

Bir KAHRAMANLIK öyküsü

Çatışmadan sağ kurtulan asker o anları ve şehit olan üstteğmeninin kahramanlığını anlattı.

Abone ol

Gabar dağında teröristler ve güvenlik güçleri arasında çıkan ve 1 üsteğmen ile 3 askerin şehit olduğu çatışmada yaralanan askerlerden İnan Işık, tedavi olduğu Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden taburcu olarak Manavgat'ın Gültepe köyündeki evine döndü ve yaşadığı dehşet dolu anları anlattı:

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan İnan Işık, en büyük acısının, 3 arkadaşı ve Üsteğmen Gürkan Yavuz'un şehit düşmesi olduğunu söyledi.

ŞEHİT ERİ VERMEDİ, ÖLDÜRÜLDÜ

'Terör örgütü üyeleri şehit olan bir arkadaşımızın cansız bedenini alıp götürmeye kalkışınca Üsteğmenimiz Gürkan Yavuz, bulunduğu yerden üzerlerine fırladı ve şehit oldu. Çatışma sırasında benim ağzımdan giren kurşun yanağımdan çıkmıştı. Yaralanan arkadaşlarımızla birlikte önce Şırnak Askeri Hastanesi'ne ardından Diyarbakır'a götürüldük. Buralardaki tedavinin ardından Gülhane'ye getirildik. Burada geçirdiğim 18 gün boyunca iki kez ameliyat oldum ve şu an evimde ailemle, sevdiklerimle beraberim.'

Gazi İnan Işık'ın babası Mecit ve annesi Neriman Işık da oğullarına kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, bu süre zarfından kendilerine sürekli destek olanlara teşekkür ettiler.