BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Genç subaylar sendromu

Genç subay sendromundan kurtulamadık. Tepkiler Büyükanıt'a mı yöneldi?

Abone ol

yeniden mi başladı? Son dönemde Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'a yönelik eleştiriler dikkat çekiyor. Bu tepkiler muhafazakar çevreden değil ulusalcı cepheden geliyor.

Laikliğin tehlikede olduğunu düşünen çevreler Büyükanıt'ı gelişmelere sessiz kalmakla suçluyor. Nitekim bu yönde işaretler köşe yazarları aracılığıyla geliyor.

Star yazarı Şamil Tayyar, ilk kırılma noktasının 12 Nisan 2007 tarihi olduğunu iddia ediyor.  Nedenini de Büyükanıt'ın o basın toplantısında siyasi sorulara cevap vermemesiydi.

İşte bu ilk kırılma noktasından yola çıkan yazar, Bekir Coşkun ve Mustafa Mutlu'nun yazılarını gündeme getirdi. İşte o yazılar:

"Bekir Coşkun’un 22 Kasım 2007 tarihli ‘Cebinizde şekeriniz var mı?’ başlıklı Hürriyet’teki yazısı, tam bir ‘Genç Subaylar Manifestosu’ idi.

Bakın ne diyor Coşkun, yazının ikinci bölümünde: ‘... Erkekler çoktan kayıplara karıştılar. Dönekler döndüler, beceremeyenler pıstılar. Türkiye tarikatların istilasına uğrarken, en güvendiğimiz erkekler (!) yok oldular. Daha yakın zamanda ‘Atatürk Cumhuriyeti’ne tehdit’ saydıklarının karşısında selama durdular...’

Derken, Mustafa Mutlu’nun 11 Aralık günü Vatan Gazetesi’nde Büyükanıt’a yüklenen yazısı geldi. Mutlu, bir sünnet düğününde Fenerbahçe’nin galibiyetine sevinerek oynadığı anı yansıtan fotoğraf karesinden hareketle, Büyükanıt’ı yaşanan sıcak savaş ortamının hassasiyetine uygun davranmamakla suçlayıp ‘Güven kaybediyorsunuz’ diyordu.

Niyetim, komplo teorisi kurmak değil elbette. Bir zincirin halkası olarak görmüyorum ama belli çevrelerde oluşan ‘bilinç altındaki rahatsızlığın tezahürü’ olarak yorumlamak çok ileri olmaz diye düşünüyorum. "