BIST 10.083
DOLAR 32,49
EURO 34,89
ALTIN 2.440,34
HABER /  GÜNCEL

Soylu hükümeti şikayet etti

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''Cumhuriyet tarihinin en büyük işsizlik rakamlarıyla karşı karşıyayız'' dedi.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''Cumhuriyet tarihinin en büyük işsizlik rakamlarıyla karşı karşıyayız'' dedi.

Süleyman Soylu, seçim çalışmaları için geldiği Antalya'nın Serik ilçesinde, Çınaraltı Alanı'nda vatandaşlara seslendi.

Seçimler öncesinde yepyeni bir Türkiye heyecanı yaşamak için 230 bin kilometre yol yaparak Serik'e geldiğini belirten Soylu, Ankara'daki siyaseti yozlaşmış olarak niteleyerek, uzlaşmacı barışçı bir siyaset anlayışı için alanlarda haykırdığını söyledi.

Özgür ve demokrat bir Türkiye istediğini ifade eden Soylu, bu nedenle beyaz yürüyüş başlattıklarını, yürüyüşün ahlaklı siyaset ve ötekisi olmayan Türkiye için yapıldığını vurguladı.

Türkiye'nin her yerinde insanların zor ekonomik koşullar altında ezildiklerini dile getiren Soylu, ''Sabahtan akşama kadar dinimizin, milli benliğimizin ve cumhuriyet değerlerimizin istismar edilmesinden yorulduk. Kırat, hiçbir zaman istismar siyaseti yapmadı, yapmayacak. Çünkü Kırat köprüdür, barajdır, yoldur, hastanedir ve fabrikadır'' dedi.

Bu arada alandakilerin, ''Vur vur inlesin başbakan dinlesin'' sloganları üzerine Soylu, ''Ben ona vuracağım da çok korkuyorum. Sonra kızıveriyor. Normal vatandaşın ona söylediği birşeye tahammül edemiyor ki bu otobüslerin üzerinden söylenenlere tahammül edebilsin'' diye konuştu.

Türkiye'de kayıtlı ve kayıtsız işsiz sayının 4.5 milyona ulaştığını belirten Soylu, ''Cumhuriyet tarihinin rekorudur bu. Cumhuriyet tarihinin en büyük işsizlik rakamlarıyla karşı karşıyayız. Türkiye'de her 3 gençten 1'i işsiz. Ülkemizde her bebek 7 bin 500 dolar borçla doğuyor. Buna karşın iktidar ve ana muhalefet, tartışmalarını laiklik ve din üzerinden yürütüyorlar'' diye konuştu.

Soylu, daha sonra partisinin Serik Belediyesi başkan adayı Rıza Karayıldırım ile il genel ve belediye meclisi adayları için vatandaşlardan destek istedi.