BIST 10.273
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.410,27
HABER /  GÜNCEL

Keçiörene üniversite sözü

MHP'nin Keçiören Belediye Başkan Adayı Şükrü Şahin, birinci önceliklerinin eğitim olduğunu belirterek, ''Keçiören'e üniversite kurulması olmazsa olmazımızdır'' dedi.

Abone ol

MHP'nin Keçiören Belediye Başkan Adayı Şükrü Şahin, birinci önceliklerinin eğitim olduğunu belirterek, ''Keçiören'e üniversite kurulması olmazsa olmazımızdır'' dedi.

Şahin, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi'yi makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında, Keçiörenli ve 1970 doğumlu ''en genç belediye başkan adayı'' olduğuna dikkati çeken Şahin, 1 milyon nüfus ve 553 bin seçmene sahip Keçiören'i çok iyi tanıdığını söyledi.

Seçimlere yönelik 15 ay öncesinden başlattığı çalışmalar kapsamında 800'ü aşkın toplantı yaparak, sorunlar hakkında bilgi sahibi olduğunu anlatan Şahin, ilçenin en öncelikle sorununu eğitim olarak gördüklerini dile getirdi. Şahin, şunları kaydetti:

''Eğitim, önceliklerimiz arasında birinci sırada yer alıyor. Keçiören'e üniversite kurulması olmazsa olmazımızdır. Keçiören'e üniversite kurulmasını sağlayacağız. 10-15 bin kişinin öğrenim göreceği üniversitede 2 bin-2 bin 500 kişi istihdam edilecektir. Bu durum küçük esnafı da olumlu yönde etkileyecektir. Biz yaptığımız işleri birilerini mutlu etmek ya da saadet zinciri oluşturmak için değil, Allah rızası için yapıyoruz. Böylece belediye sosyal devlet anlayışı içinde istihdam sağlanmasına katkı sağlayacak. Önceliklerimiz arasında yer alan işsizlik, istihdam ve ulaşım sıkıntısını giderecek projelerimizi de hayata geçireceğiz.''

Projeleri arasında yer alan ve ilçeye ''Olimpiyat Köyü'' kurulması projesini önemsediklerini ifade eden Şahin, bölgede sporcuların ve kafilelerinin konuşlanacakları mekanlar oluşturacaklarını bildirdi.

Şahin, aynı alanda kongre, gösteri merkezleri ve fuar alanları oluşturarak, Keçiören'i cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi.

Önceki dönemde yapılan ve süren projelerin bitirileceğini dile getiren Şahin, AB'nin hibe fonlarından yararlanılarak gerçekleştirilebilecek projeler de üreteceklerini belirtti.

''Bağlum Ormanı'' oluşturacaklarını ve bölgede yapılacak haralarda Ata sporu biniciliğin geliştirilmesini hedeflediklerini ifade eden Şahin, ''Parklarda huzuru, pazarlarda sükuneti sağlayacak, ulaşımdaki sıkıntının giderilmesi için alternatif yollar açacağız'' dedi.