BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.439,20
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Sorunlar yeni şurada çözülecek

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimin güncel sorunlarına çözüm aramak için yeni bir 'Milli Eğitim Şûrası' düzenleme kararı aldı

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimin güncel sorunlarına çözüm aramak için yeni bir 'Milli Eğitim Şûrası' düzenleme kararı aldı. Bakanlık, bugüne kadar 17 defa düzenlediği şûranın 18.sini bu yılın sonunda gerçekleştirecek.

1-5 Kasım 2010 tarihlerinde yapılacak şûra için gündem belirleme çalışmaları sürerken, öğretmen atama sistemi, uzaktan eğitim, okulöncesi, özel eğitim ve kız çocuklarının okullaşması gibi konuların öncelikli ele alınması bekleniyor.

Milli Eğitim Şûrası Yönetmeliği'ne göre şûranın 4 yılda bir toplanması gerekiyor. 16. Milli Eğitim Şûrası 1999 yılında gerçekleştirilmiş, 7 yıl aradan sonra 17. Milli Eğitim Şûrası ise Hüseyin Çelik'in bakanlığı döneminde 13-17 Kasım 2006 tarihlerinde düzenlenmişti. Milli Eğitim'in en yüksek danışma ve karar organı olan şûraya, bakanlık bürokratları, YÖK temsilcileri, rektörler, okul aile birliği başkanları, öğretmenler, MGK ve Genelkurmay Başkanlığı temsilcileri, eğitim sendikaları başkanları, belediye başkanları ile muhtarlar gibi toplumun tüm kesimlerinden üyeler katılıyor. Hazırlıkların bir yıla yakın sürmesi öngörülürken, Şûra Genel Sekreterliği'ne Halil Aşıcı getirildi.

İbrahim Asalıoğlu /  ZAMAN