BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

En iyi masalı anlatmak için yarıştılar

Van Erciş Özel Serhat İlköğretim Okulu'nda düzenlenen Masal Anlatma Yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Abone ol

Yaklaşık 25 okuldan 43 öğrencinin sahne aldığı programda birbirinden güzel masallar anlatıldı. Büyük bir izleyici grubu karşısında öğrenciler hazırlandıkları masalları büyük bir ustalıkla dile getirdi.

Jürinin, finale kalan öğrencileri seçmekte bir hayli zorlandığı görüldü. Puanlama usulüne göre yapılan elemelerde beş öğrenci finale kalmaya hak kazandı. Program sonrası yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarı, öğretmenlerine ve okullarına ise katılım belgesi verildi.

Erciş Özel Serhat İlköğretim Okulu Müdürü İlyas Başak, ''Genellikle uykuya dalmadan önce anne ve babalar çocuklarına masal anlatır ya da okurlar. Uyku öncesi dinlenen bu masallar çocukların sakinleşmesine, uykuya hazırlanmasına olanak tanır aynı zamanda. Erken yaşta masal dinlemeye başlayan çocukların dil becerileri daha hızlı gelişir, daha çok sayıda kelime öğrenirler ve bu kelimeleri kullanırlar. Ayrıca dikkatleri ve hafızaları da gelişir. Masal dinleyen çocuklar kitap okuma alışkanlığını da kolay kazanırlar.'' diye konuştu.