BIST 10.056
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.422,06
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kahta'nın 'okuyan' öğrencilerine ödül

Öğrencilere okumanın önemi yarışma ile kazandırılıyor. Adıyaman Kahta'da okuyan öğrenciler ödüllendirildi.

Abone ol

Orhan KARAKAŞ
ADIYAMAN

Kahta Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda gerçekleştirilen '100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması'na ilçe merkezinde bulunan 13 okul ile köylerde bulunan okullardan öğrenciler katıldı.

Kahta Kaymakamı Coşkun Açık dereceye giren öğrencileri makamında kabul etti.
Açık; “Büyük ilgi gösterilen yarışmada, belirlenen kitapları anlayarak okuyup okumadıkları ile ilgili kitaplardan 100 soru sorulduğunu söyledi. Açık, sorulara en iyi cevabı veren okulların ve öğrencilerin derecelendirme yapılarak ilk 10'a girenlere ödülleri verildiğini belirtti. Kaymakam Açık, bu yarışmanın amacının daha çok öğrencinin kitap okuması ve okuma alışkanlığının kazandırılması olduğunu ifade etti.

Yarışmada ilk 10 a giren; Ömer Faruk GÜNDÜZ, İrem Nur AYAZ, Ali ÇİÇEK, Esra TOPRAK, Enes Ayberk SANDAL, Şeyme ALTUNTAŞ, Büşra MEMELİ, Emine KOÇAL, Recep Tayyip ASLAN, Hilal ALAKUŞ isimli öğrenciler ile görevli öğretmenleri makamında kabul eden Kahta Kaymakamı Coşkun AÇIK, organizasyonun başarılı bir şekilde yürütümünden dolayı ARGE birimi görevlilerine teşekkür etti. Kaymakam AÇIK, kitap okuma alışkanlığının kazandırılması noktasında bu yarışmaların daha çok ve geniş kapsamlı yapılması gerektiğini vurguladı. Kaymakam AÇIK, sohbette Türkçe'nin önemine vurgu yaptı.

Kaymakam AÇIK "Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmalıyız. Okullarımızda başlatılan 100 Temel Eser Kitap okuması ve buna bağlı olarak düzenlenen yarışma önemli teşviktir. Okuyan, eğitimine önem veren ülkeler bilinçli nesiller yetiştirirler. Bu tür etkinlikleri daha sonraki halkada bütün okullarda ve öğrencilerin tamamını kapsayacak şekilde yaygınlaştırmayı planlıyoruz." diye konuştu.