BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.443,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kanka nineler birlikte eve çıkıyor

SHÇEK'ten yeni proje. Huzurevleri tarih olacak. "Kanka nineler" için Ankara'da yeni bir hizmet başlatılıyor.

Abone ol

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK), devletin bakım ve gözetimine ihtiyaç duyan ancak toplu bakımı tercih etmeyen yaşlıların yaşam standardını yükseltmek ve ev ortamında bakımlarını sağlamak amacıyla ‘Yaşlı Evi’ projesini uygulamaya hazırlanıyor

Ankara Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne bağlı “Seyran Yaşlı Evi”nde pilot olarak uygulanan proje ile, sosyal ve kültürel açıdan birbirine yakın dört yaşlı kadın aynı evde kalmaya başladı.
Asansörlü bir apartmandaki dairede üç yatak odası, salon, ortak banyo, iki tuvalet, mutfak ve geniş bir balkon bulunuyor. Bir evde gerekebilecek tüm eşyaların alındığı evin yakınında, 24 saat hizmet veren bir sağlık merkezi var.

Yaşlı Evi’nin alt katında da “Çocuk Evi” hizmeti veriliyor. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, ninelerle çocukların aynı binada kalması konusunda, şunları söylüyor:
“İstiyoruz ki ninelerle çocuklar birlikte yaşasın, çocuklar nine şefkatini görsün, ninelerimiz de çocuk sevgisiyle yeniden hayata tutunsun. Seyranbağları’nda bu sıcaklığı görüyoruz. Yaşlılarımız ve çocuklarımız birbirlerine sarılarak hayata tutunuyorlar. Burada gündüz ve gece kesintisiz bakım hizmeti veriliyor.”

2010 Şubat sonu itibariyle, SHÇEK’e bağlı 8258 kapasiteli 83 Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi’nde 7375 yaşlıya yatılı bakım hizmeti veriliyor. 263 resmi ve özel huzurevinde 21 bin 369 yatak kapasitesi bulunuyor. 1852 yaşlı sırada bekliyor. 16 huzurevinin inşaatı devam ediyor.