BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.431,08
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Okulu namaz kılarak protesto ettiler

Okul yönetiminin namaz kılmaları için tahsis ettiği oda saldırıya uğradı. Onlarda bahçede namaz kılarak protesto ettiler.

Abone ol

Londra'daki City Üniversitesi'nin Müslüman öğrencileri kendilerine üniversite tarafından namaz kılmaları için ayrılan odanın ırkçılar tarafından saldırıya uğraması sonucu kapatılmasını ve daha sonrasında üniversitenin kendilerine ihtiyaçlarını karşılamayan bir oda tahsis etmesini üniversitenin bahçesinde namaz kılarak protesto ettiler.

Değişik etnik ve dini kimliğe sahip öğrencilerden oluşan grup her gün üniversite bahçesinde, diğer İngiliz öğrenciler ve bölge halkının şaşkın bakışları altında dini vecibelerini yerine getiriyor.

YAĞMUR ALTINDA NAMAZ KILDILAR

Üniversitede ekonomi öğrenimi gören İmran Nazir (22) konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Yaklaşık 6 haftadır yağmur altında, rüzgarda sokakta namaz kılıyoruz. Bu bizim dinimiz ve gereklerini yerine getirmek istiyoruz. Kasım ayındaki olaylar nedeniyle okulun bize bir oda tahsis etmemesi gerçekten üzücü ancak biz bu kalabalığın ihtiyaçlarını gözetecek bir odaya sahip olana kadar okulun önünde namaz kılmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Uluslararası İlişkiler öğrencisi Rashid Ansan ise "Üniversitelerin her düşünceye, inanca açık olması gerekir, burada tartışabilmeli, düşüncelerimizi, inançlarımızı yasayabilmeliyiz, bu ifade özgürlüğüdür, inanç özgürlüğüdür, bizim isteğimiz kendi inançlarımızı barışçıl bir şekilde yasamak" dedi.

Londra'da faaliyet gösteren İslam Derneği (ISOC) Başkanı Saleh Patel ise "Müslüman öğrencilere bir oda tahsis edilmemesi ve ayrım yapılması büyük haksızlık. Bunların hepsi İslamafobia'dan kaynaklanıyor. Bu korku yüzünden bizler haklarımızı alamıyoruz, haklarımızı alana kadar da protesto devam edecektir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Üniversitenin görüşlerini açıklayan City Üniversitesi'nin Rektör Yardımcısı Profesör Julius Weinberg, "Kasım ayında yaşanan olaylardan sonra öğrencilere tahsis edilen odayı güvenlik nedeniyle kapatmak zorunda kaldık ve öğrencilere diğer dinlere mensup insanların da kullanabileceği bir oda tahsis ettik. Ancak öğrenciler bunu kabul etmiyor ve başka dinlerin ibadet ettiği bir odayı kullanmak istemiyorlar. Burası bir eğitim yuvası ve bizim asıl isteğimiz burada öğrencilere eşit bir şekilde eğitim verebilmek.

Ancak sadece onlara bir oda tahsis etmemiz diğer öğrencilere haksızlık olacaktır" şeklinde üniversitesini savundu.