BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.440,73
HABER /  MEDYA

Soner Yalçın'ın 'kaçak' villası yeniden gündemde

Enis Berberoğlu ile polemiği sonrası gündeme gelen Soner Yalçın'ın Çeşme'deki kaçak villasını kullanmaya başladığı iddia ediliyor.

Abone ol

Sözcü Gazetesi Yazarı Soner Yalçın, Çeşme'de imara kapalı tarım arazisinde yaptırdığı kaçak lüks villa Soner Yalçın ile Enis Berberoğlu polemiği sayesinde gündeme gelmişti.

Yalçın'ın belediye tarafından mühürlenmesine ve ceza kesilmesine rağmen inşaatı tamamladığı ortaya çıktı.

Yeni Asır gazetesinin haberine göre Çeşme Belediyesi'nin mühürünü kırıp, 46 bin lira ceza kestiği Soner Yalçın, 5 bin 648 metrekarelik araziye yaptığı "kaçak" villada oturmaya başladı.

Yeni Asır'dan Tolga Tekin'in haberine göre, ilk kez 5 Mart 2015'te Yeni Asır'ın ortaya çıkardığı ve "Soner Yoldaş bu villa kaç oda" başlıklı haberin ardından 9 ay içinde değişen hiçbir şey olmadı.

Çeşme Belediyesi kaçak villa inşaatını 30 Nisan'da mühürledi. Ancak Soner Yalçın, mühürü kırıp inşaata devam etti. Aradan geçen sürede inşaat tamamlandı. İçerisine eşyalar yerleştirildi, perdeleri bile takıldı.

MALİKANE GİBİ

Yasaya göre tarım arazisine "tarım" amacı dışında herhangi bir bina inşa edilememesine karşın malikaneyi andıran villanın bahçesine iki adet kulübe de inşa edildi.

Villanın bahçe ve çevre düzenlemeleri de tamamlanırken; elektriğin direkten, su ihtiyacının ise artezyen kuyudan karşılandığı görüldü.

YIKIM KARARI VERİLMİŞ

İlk denetimde kaçak olduğu ortaya çıkan ve para cezası uygulanan villa için aynı zamanda yıkım kararı da verildi. Ancak bugüne kadar yıkım kararının uygulanmadığı da villanın tamamlanmasıyla ortaya çıktı.

Çeşme Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü'nün, 2011 yılında ODA TV davasından 22 ay tutuklu olarak hapis yatan Soner Yalçın hakkında mühür fekki ve İmar Kanunu'na Muhalefet suçlamasıyla da suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

CHP'Lİ BERBEROĞLU GÜNDEME GETİRDİ

Soner Yalçın'ın Sözcü'deki köşesinde Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasını yorumlarken o tarihteki Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu'nu Paralel Yapı'ya biat etmekle suçlaması üzerine kaçak inşaat yeniden gündeme geldi.

Berberoğlu, Soner Yalçın'ın Oda TV davasında cezaevinde olduğu dönemi işaret ederek "Sen içerde de boş durmamışsın. Hapisteyken Çeşme'de kaçak villa inşaatına başlamışsın" demişti.