BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,34
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep kurtuluş koşusu başlıyor

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı kutlamaları kapsamında “Gaziantep Kurtuluş Koşusu” düzenleniyor.

Abone ol

GAZİANTEP Türkiye’nin dört bir yanında katılımın olduğu koşuya müracatlar 3 kategoride yapılıyor. 10 kilo metre büyükler, 10 kilo metre master ve halk koşusu kategorilerinde yapılacak olan koşuya yaş sınırı olmaksızın herkes katılabiliyor.

Son başvurunun 18 Aralık olacağı koşu; 20 Aralık pazar günü Büyükşehir Belediyesi önünde başlayacak. Koşuya geçen sene 3 bin kişinin üzerinde katılım olmuştu. Dereceye giren ilk 3 sporcuya çeşitli ödüllerin verildiği kurtuluş koşusu, Gaziantep’in 25 Aralık düşman işgalinden kurtuluş gününü daha aktif ve anlamlı hale gelmesini hedefliyor.

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılının kutlanacağı Aralık ayı boyunca tarih, kültür, sanat ve sportif alanlarda kentin bütün dinamiklerinin katılımı ve desteği ile bir çok etkinlik planlandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Şehir olarak gücümüzü ve birlikteliğimizi en güzel şekilde 20 Aralık Pazar günü Kurtuluş Koşusu için bir araya geldiğimizde göstereceğimize inanıyor ve tüm Gaziantep’lileri “Gazilerin yolunda koşmaya” davet ediyorum” dedi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar ise, “Gaziantep bizim için çok özel bir kent, son dönemde özellike Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ile birlikte tesisleşme adına gösterilen gayreti, sporcularımıza tanınan fırsatları, gerçekleştirilen sportif organizasyonları yakından takip ediyorum. Türk atletizmi ve sporu adına yaşanan süreç beni çok mutlu ediyor. Ayrıca, bu güzelliğin içinde yer almak için kurtuluş koşusu kapsamında Türkiye Kulüplerarası Kros Ligi’nin finalini birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

BAŞVURULAR BÜYÜKŞEHİR’İN İNTERNET SİTESİNDEN YAPILIYOR

Başvuruların başladığı tarihinden bu yana binin üzerinde spor severin başvurusunu tamamlandığı etkinliğin, detaylı bilgilerine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sitesi olan; www.gaziantep.com.tr adresinden ulaşılabilecek ve yine aynı sayfadan etkinliğe katılım için başvuru yapabilecek.