BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Microsoft fena vurdu Ekim ayının lideri oldu

Microsoft'un Surface Pro 4’ü Ekim ayının lideri oldu. Microsoft, Ekim ayı içerisinde Surface Pro 4’ü duyurarak büyük dikkat çekmişti.

Abone ol

Tablet bilgisayarı alanında uzun zamandır sessizliğini koruyan Microsoft, Ekim ayı içerisinde Surface Pro 4’ü duyurarak büyük dikkat çekmişti. Bu esnada ise diğer markalar herhangi bir tablet duyurmadı. Özellikle Apple tarafı, iPad Pro’nun satışa çıkmasını bekliyordu. Dolayısıyla Microsoft, bu açıktan faydalandı ve kendi tabletiyle Ekim ayının lideri oldu.

WinBeta tarafından paylaşılan grafiklere aşağıdan ulaşabilirsiniz. Yapılan araştırmada sadece ABD’de internet üzerinden satılan tablet bilgisayarlar değerlendirilmiş durumda. Bu grafiğe göre Microsoft, Ekim ayındaki toplam hacmin %45’ini eline geçirmiş. Apple %17 oranında satış yaparken diğer markalarda bu oran giderek azalıyor.

İşin diğer ilginç tarafı ise yapılan harcamaların miktarları. Microsoft tarafında her bir ortalama harcama 844 Dolar seviyesindeyken, Apple tarafında bu 390 Dolar seviyesinde. Yani Microsoft hem satış rakamı hem de hasılat olarak Ekim ayında ciddi bir ivme kazanmış durumda. Tabii şu günlerde artık iPad Pro tüm aksesuarları ile satışa çıkmışken, Microsoft’un durumunu tekrar incelemek gerek. Çünkü genel tabloya yani 2015 yılının her ayının ortalamasına bakacak olursak, Ekim ayı haricinde lider Apple görülüyor.