BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,04
HABER /  GÜNCEL

Son Ecevit belgeselini kim çekti?

Televizyonlarda "Son Ecevit" belgeselleri yayında. Peki gerçekte son belgeseli kim çekti?

Abone ol

Medyada Bülent Ecevit belgeselelleri en popüler programlar arasında. Hal böyle olunca, bir çok kanal elindeki Ecevit'li söyleşileri "son belgesel" iddiası ile yayına sürüyor. Bunlardan biri CNN Türk'te yayınlandı. Can Dündar ile Rıdvan Akar imzasını taşıyan program "Son Ecevit belgeseli" olarak lanse edildi.

Oysa son Ecevit belgeseli henüz hiç bir kanalda yayınlanmadı. Daha belgeselin montajı dahi bitmedi. Gazeteci Metin Çetingüleç imzasını taşıyan belgesel, 3 yıl süren bir çekim sürecinde hazırlandı. Gazeteci Çetingüleç belgeseli çekmeden önce Ecevit ailesinin özel arşivinde aylarca tarama yaptı ve rahmetli Ecevit, bu belgesel için “Hayatımı en doğru yansıtan çalışma oldu” demişti.

Ecevitlerin bile unuttuğu bir çok bilgi ve belgeyi arşiv taramasıyla ortaya çıkaran Çetingüleç’in belgeseli Ecevit yaşarken çekilen son belgesel olma özelliği taşıyor. Aralıklı olarak yapılan çekimler, Ecevitin hastalığından kısa bir süre öncesine kadar devam etmişti. Montajı devam eden belgeselin önümüzdeki günlerde bir televizyon kanalında yayınlanması bekleniyor.