BIST 9.541
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.486,81
HABER /  EKONOMİ

Ak Yatırımdan halka arz

Ak Yatırım, yatırımcılara yatırım yapmaya imkan sağlayan yeni bir fon halka arz edecek.

Abone ol

Ak Yatırım, S&P ile işbirliğine giderek yatırımcılara İMKB-100 Endeksi'ne yatırım yapmaya imkan sağlayan yeni bir fon halka arz edecek. S&P tarafından 1989 yılında kurulan ve yıllık bazda düzenlenen S&P/IFCI Türkiye Endeksi, artık İMKB'de ''S&P/IFCI Türkiye A Tipi Akbank Borsa Yatırım Fonu'' ile alınıp satılabilecek. Akbank tarafından kurulan ve Ak Portföy'ün yöneteceği S&P/IFCI Türkiye A Tipi Akbank Borsa Yatırım Fonu, Ak Yatırım liderliğinde 9-10 Kasım tarihlerinde İMKB'de halka arz edilecek.

Ak Yatırım liderliğindeki konsorsiyumda Finans Yatırım, Garanti Yatırım, Oyak Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım eş lider olarak yer alacak. Net aktif değer üzerinden talep toplama yöntemiyle gerçekleştirilecek olan halka arzda, fonun arz büyüklüğü 30 milyon YTL, arz edilen pay sayısı 3 milyon YTL, nominal pay fiyatı 10 YTL olarak belirlendi. S&P/IFCI Türkiye A Tipi Akbank Borsa Yatırım Fonunun tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Ak Yatırım Genel Müdürü Berrin Önder, İMKB'ye tek işlemle yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için SPTUR'un gözde enstrüman haline geleceğini bildirdi.

Önder, bu fonun İMKB'nin genel yönünü izleyecek şekilde tasarlandığını belirterek, ''Bugüne kadar Türkiye sermaye piyasalarında, İMKB'nin getirisini bire bir izlemeye yönelik bir enstrüman yoktu. İlk defa SPTUR ile yatırımcılara bu imkanı biz sunuyoruz. Yerli ve yabancı yatırımcılar artık SPTUR sayesinde tek bir işlemle İMKB-100'ü getiri açısından çok yakından takip edecek bir enstrümana yatırım yapma şansını yakalayacak'' dedi. Verilen bilgiye göre, 1989 yılında kurulan S&P/IFCI Türkiye Endeksi, İMKB-100 Endeksi'ne dahil şirketlerin halka açık toplam piyasa değerinin yaklaşık yüzde 88'ine karşılık gelen hisselerden oluşuyor ve İMKB-100 ile en az yüzde 99 seviyesinde korelasyon sağlamayı amaçlıyor. Söz konusu bu endeks kapsamında 1 Kasım 2006 itibariyle 56 hisse senedi bulunuyor.