BIST 9.577
DOLAR 32,45
EURO 34,50
ALTIN 2.474,05
HABER /  GÜNCEL

Her eve bir Nutuk kampanyası

Şişli Belediyesi, Atatürk’ün ölümünün 68. yılında Her eve bir Nutuk kampanyası başlatıyor.

Abone ol

Şişli Belediyesi, Ulu Önder Atatürk’ün ölümünün 68. yılında “Her Eve Bir Nutuk” kampanyası başlatıyor. 10 Kasım günü Şişli’ deki Atatürk Evi Müzesi önünde başlatılacak olan kampanyada, ilçedeki 25 bin aileye Atatürk’ün en önemli eseri olan Nutuk kitabı armağan edilecek.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hedeflerinin birkaç ay içinde ilçedeki her eve bir Nutuk ulaştırmak olduğunu söyledi.

Atatürk’ün sadece ölüm yıldönümünde yapılan resmi törenlerle anılmasının yeterli olmadığını belirten Sarıgül, “10 Kasımlar, Atatürk’ün fikirlerinin, duygularının ve Ulusal Kurtuluş Savaşı mücadelesinin başta genç nesiller olmak üzere, geniş kitleler tarafından daha iyi kavranabilmesine hizmet etmelidir” dedi. Sarıgül açıklamasında, “Bağımsızlığın, özgürlüğün ve Cumhuriyet’in ne demek olduğunu anlayabilmek, değerini ve bedelini ölçebilmek için, Ulu Önder’in bu büyük eseri mutlaka herkes tarafından okunmalıdır. Cumhuriyetimize daha sıkı sahip çıkmak için, vatan toprağının nasıl karış karış kazanıldığını ve bugünkü modern Türkiye’nin temellerinin hangi koşullarda atıldığını çocuklarımızın çok iyi kavraması gerekiyor” dedi.