BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.501,33
HABER /  GÜNCEL

Kupayı Başkan Dağlar verdi

Üst Üste 5 Kez Şampiyon Olan Yakacık Çocuk Yuvası, kupayı Başkan Dağlar'ın elinden aldı.

Abone ol

Bugüne Kadar Üst Üste 5 Kez Şampiyon Olan Yakacık Çocuk Yuvası, Cumhuriyet Kupası’nı Başkan Dağlar’ın Elinden Aldı…

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı 7 çocuk yuvasının katıldığı, her yıl Ekim ayında düzenlenen Cumhuriyet Kupası halı saha futbol turnuvasında Yakacık Çocuk Yuvası beşinci kez şampiyon oldu. Yaşları 7 ila 12 arasında değişen çocuk futbolcuların karşılaşmalarına büyükler de büyük ilgi gösterdi.

Kartal’daki Yakacık Çocuk Yuvası’nın ev sahipliğinde; Fatih Geleceğin Çocukları, Küçükyalı, Bahçelievler Şeyh Zayed, Üsküdar, Eyüp, Kasımpaşa ve Yakacık Çocuk Yuvalarının katıldığı turnuva, lig usulü esaslarına göre yapıldı. 7 Ekim’de yapılan karşılaşmalar sonunda finale kalan Yakacık Çocuk Yuvası ile Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Yuvası’nın maçını Kartal Belediye Başkanı Arif DAĞLAR, Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Nesim TANGLAY, ev sahibi yuvanın müdürü Şule GÜNGÖR ile diğer yuva yöneticileri de bizzat izledi. Karşılaşmalar öncesi çocuk yaştaki sporculara yönelik kısa bir konuşma yapan Başkan DAĞLAR, oyunlarda amacın dostluk, centilmenlik, ataklık, birlik ve dayanışma duygularıyla takım içindeki oyuncuların gerek birbirlerini daha iyi tanımalarını sağlamak, gerekse kendi yeteneklerini gösterme fırsatı sağlamak, kendilerini doğru ifade edebilmek olduğunu söyledi.

Kazanıp kaybetmekten çok Ulu Önder Atatürk’ün dediği “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.” sözünün gerektirdiği biçimde davranmalarını beklediğini söyleyen başkan, turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen tüm eğitmen ve yöneticilere teşekkür etti. Başkan, konuşmasının ardından Yakacık Çocuk Yuvası oyuncularını bir araya toplayıp onlarla kolkola girerek taktik verip koçluk yaptı. Final maçının başlama vuruşunu yaparak başarılar dileyen başkan, maç boyunca sergilenen mücadele gücü ve büyüklere özgü hareketler karşısında hayranlığını gizleyemedi ve sürekli alkışladı. Yakacık Çocuk Yuvası ile Bahçelievler Şeyh Zayed Yuvası’nın karşılaşması, Yakacık Çocuk Yuvası’nın art arda attığı goller sonucu karşılaşmayı 10 – 1 skorla kazanmasıyla sonuçlandı. Turnuva sonunda Yakacık Çocuk Yuvası, bugüne kadar yapılan 5 turnuvadan da şampiyonluğu kimselere kaptırmadı ve üst üste beş kez şampiyon olarak Cumhuriyet Kupasını yine evine götürdü. Sıralamada ikinciliği ve kupayı gol averajıyla Küçükyalı Çocuk Yuvası, üçüncülüğü de Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Yuvası alarak üçüncülük kupasına hak kazandılar.

Turnuvanın bitiminden sonra Kartal Belediye Başkanı Arif DAĞLAR, turnuvaya katılan ilk üç dereceye giren takım oyuncuları, eğitmen, yönetici ve katılımcılara toplu halde bir yemek verdi.