BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

ADSL kullanıcılarına müjde

Bilgisayara gerek kalmadan ADSL cihazı ile sınırsız telefon görüşmesi dönemi başlıyor.

Abone ol

Doğan Telekom'un, geniş bant internet üzerinden kullanıcıların bilgisayara gerek duymadan sesli görüşme yapabilmelerini imkan sağlayan ''Nalo Sistemi''ni, 28 Kasım'da piyasaya sunacağı bildirildi. Doğan Telekom Bireysel Servisler Müdürü Ayşegül Topoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en yeni servis ve ürünlerle ADSL kullanıcılarına özel imkanlar sağladıklarını, dünyada yaygın olarak kullanılan teknolojileri Türk tüketicilerinin hizmetine sunduklarını vurguladı.

Topoğlu, Türkiye'ye bir yenilik daha kazandırarak ''Nalo Ses Servisi'' ile telefon görüşmelerinde yeni bir devrin başladığını, bu sayede kullanıcıların yurt dışı ile dahi çok uygun fiyatlarla görüşme yapabileceğini söyledi. Türkiye'deki ADSL abonelikleri ve geniş bant internet kullanıcılarının oranı düşünüldüğü zaman yüksek bir pazar potansiyeline ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Topoğlu, şunları kaydetti: ''Geniş bant internet ve ADSL üzerinden kullanıcıların bilgisayara gerek duymadan görüşme yapabilmesini sağlayan Nalo ses servisi, tüketicilere önemli fırsatlar sağlayacak. İnternet üzerinden (Alo) demeye şans veren sistem, bir modem ve ses adaptörüyle çalışmasına rağmen, bilgisayara ihtiyaç duymuyor.

Bilgisayarı sadece kurulum sırasında kullanıyorsunuz. Karşı tarafta da aynı sistem varsa, sınırsız ve ücretsiz görüşme yapılabiliyor. Şehirlerarası, milletlerarası ve cep telefonlarına yönelik yapılan aramalarda ise yüzde 85'e varan indirimler kullanıcıları bekliyor. Kullanıcı, mevcut telefonunu kullanmaya da devam edebilecek.''

Topoğlu, kullanıcılara ürünü ilk aldıkları sırada 250 kontör ve faturada 15 YTL indirim sağladıklarını, sınırsız ve ücretsiz görüşme yapılabilmesi için ise minimum fatura tutarının aylık 9 YTL olarak belirlendiğini vurguladı. Topoğlu, 9 YTL'nin sabit ücret olarak anlaşılmaması gerektiğini, bunun şehirlerarası görüşmelerde de kullanılabileceğini belirtti. Topoğlu, kullanıcıların Nalo Wav-140 modeline 149 dolar artı KDV ile sahip olabileceklerini, 50 kontörün 4 YTL, 100 kontörün 6.5 YTL, 250 kontörün ise 15 YTL olduğunu söyledi.

Piyasaya 28 Kasım tarihinden itibaren sunulacak sistemin bir benzerinin piyasada bulunduğuna dikkat çeken Topoğlu, ''Ancak, pazardaki tek rakibimizle de aramızda önemli bir fark var. Rakip firmada sadece faturalı hizmet verilebiliyor. Bizim sunduğumuz çözümde ise hem faturalı hem de kontörlü seçenekler bulunuyor'' dedi. Topoğlu, özellikle bireysel kullanıcılara yönelik sistemi geliştirerek, farklı ses adaptörleriyle, kurumların ihtiyacına göre, kurumsal ses servisini de hizmete geçirmeyi de planladıklarını, dünyadaki benzer uygulamaları yakından takip ettiklerini anlattı.