BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Son derece yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Güney Kıbrıs Rum Lideri Nikos Anastasiadis gerçekleştirdiği yemekli top...

Abone ol

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Güney Kıbrıs Rum Lideri Nikos Anastasiadis gerçekleştirdiği yemekli toplantı sonrasında, görüşmenin son derece yapıcı bir şekilde geçtiğini söyledi.
ABD Başkan Yardımcısı Biden, KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Güney Kıbrıs Rum Lideri Anastasiadis ile yediği akşam yemeğinin ardından basın toplantısı düzenledi. Konuşmasına, Kıbrıs’taki temasları boyunca kendisine gösterilen misafirperverlikten ötürü teşekkürlerini sunarak başlayan Biden, liderlerle son derece yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.
Tarafların önünde daha iyi bir yol bulunduğunu vurgulayan Biden, iki liderin Kıbrıs sorununa adil, sürdürülebilir ve kapsamlı bir çözüm bulunmasına yönelik müzakerelere yeniden başlanması için sağlam bir temel oluşturan 11 Şubat Ortak Deklarasyonu’na olan bağımlılıklarını görmekten mutlu olduğunu dile getirdi. Liderlerin, yapılan görüşmede müzakere sürecinin hızlandırılmasına ve ayda en az iki kere bu amaçla görüşmeye karar verdiklerini kaydeden Biden, iki lider arasındaki gelecek görüşmenin 2 Haziran’da gerçekleştirileceğini belirtti.
ABD Başkan Yardımcısı Biden liderlerin ayrıca, güven arttırıcı tedbirler alınması yönünde verilen çabanın arttırılmasına, Türk tarafının ve Rum tarafının günlük hayatlarının daha iyi hale gelmesi için iki toplumlu teknik komiteleri canlandırılmasına, kayıp kişiler hakkında bilgi sahibi olanlara bu bilgiyi kayıp kişiler komitesine bildirmeleri çağrısı yapmaya ve komitenin işini ilerletebilmesi için ek kaynak sağlamaya da karar verdiklerini ifade etti. Biden, ABD’nin de müzakereleri güçlendirmek için karşılıklı fayda sağlayacak girişimleri incelemek amacıyla bütün taraflarla iletişime gireceğini söyledi.
(İHA)