BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
HABER /  DÜNYA

Somali'de Türk firmasına bombalı saldırı! Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Somali'de faaliyet gösteren Türk firmasına yönelik düzenlenen terör saldırısı hakkında açıklama yaptı.

Abone ol

Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 2'ye yükseldiği bildirildi. Somali'de bu sabah otoyol çalışması yapan bir Türk firmanın şantiyesine bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Yapılan ilk resmi açıklamada bir Türk vatandaşının öldüğü, dördününse yaralandığı bildirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise saat 15.34 sıralarında Twitter'dan ölü sayısının 2'ye yükseldiğini duyurdu.

Bakan Koca, kişisel twitter hesabından yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:  Somali'de yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 2’ye yükseldi. Yaralanan 3’ü Türk 14 kişinin tedavisine Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Hastanemizde devam ediyoruz. Yaralı vatandaşlarımızın hayati tehlikesi bulunmuyor. Saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Güvenlik kaynaklarının aktardığı bilgiler 

"Basında Somali'deki Türk askerlerine yönelik saldırı olduğu yönünde haberler çıkmaktadır. Saldırı yol yapım çalışması yapmakta olan bir Türk firmasına ait şantiyeye motosikletli bir saldırgan tarafından intihar saldırısı şeklinde yapılmıştır.

Saldırının Türk askeri üssüne mesafesi yaklaşık 15 kilometredir. Üssümüzde ve personelimizde herhangi bir olumsuz durum söz konusu değildir.

Somali basınına göre saldırıyı El-Kaide bağlantılı El-Şebab terör örgütü üstlendi.

Dışişleri Bakanlığı açıklaması

Somali’de bu sabah  bomba yüklü araçla bir Türk firmasına yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında, aralarında 1 vatandaşımızın da bulunduğu 4 kişinin hayatını kaybettiği üzüntüyle öğrenilmiştir. Olayda yaralanan 4 vatandaşımızın sağlık durumu yakından takip edilmektedir.

Mogadişu-Afgoye yolunun inşaatını üstlenen ve  Somali'nin kalkınmasına ve refahına katkıda bulunan bir Türk şirketi çalışanlarını hedef alan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, yaralananlara acil şifa diliyor, dost ve kardeş Somali Hükümeti ile Somali halkının yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
MetroPOLL'den olay koronavirüs aşısı anketi! Sonuçlar çok dikkat çekici
Foto Galeri MetroPOLL'den olay koronavirüs aşısı anketi! Sonuçlar çok dikkat çekici Galeriye Gözat