BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,81
ALTIN 2.397,77
HABER /  GÜNCEL

Somali başkenti Mogadişu'da otel bombalandı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan Jazeera otelinin önünde iki bomba yüklü arabanın patlaması sonucu en az sekiz kişi öldü.

Abone ol

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan bir otelin önünde iki bomba yüklü arabanın patlaması sonucu en az sekiz kişi öldü.

Patlamalar, Somalili siyasetçilerin sıklıkla gittiği ve Mogadişu havalimanının yakınlarında bulunan Jazeera otelinin önünde gerçekleşti.

Bölgeden aktarılan bilgilere göre patlamaların ardından güvenlik güçleriyle saldırganlar arasında silahlı çatışma çıktı.

Saldırının sorumluluğunu 2011 yılında Mogadişu'dan uzaklaştırılan Somali toplumundan İslami Eş-Şebap militan örgütü üstlendi.

El-Kaide örgütüyle bağı olan Eş-Şebap ülkenin güneyi ve iç bölgelerini kontrolü altında tutarken aynı zamanda başkentte saldırı düzenlemeye devam ediyor.

Bölgede ikamet eden Abdullahi Hüseyin adlı kişi Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada "Önce büyük bir çarpışma sesi duyduk. Bundan sonra güvenlik güçleri hemen ateş açtı." dedi.

Kendisi ayrıca "Bundan dakikalar sonra bir patlama daha gerçekleşti ve silah sesleri duyduk." dedi.

BBC Somali Servisi'ne konuşan içişleri bakan yardımcısı ölenlerden dördünün güvenlik gücü mensubu olduğunu söyledi.

AFP haber ajansına konuşan polis memuru Muhammed Varsame, ikinci bombanın güvenlik güçlerinin ilk bombalamada yaralananlara yardım etmeye çalıştığı sırada infilak ettiğini söyledi.

Jazeera oteli daha önce 2012 yılının Aralık ayında, cumhurbaşkanı Hassan Şeyh Mahmud'un kaldığı sırada da hedef alınmıştı. O saldırıdaysa yedi kişi ölmüştü.

Geçen hafta başkent Mogadişu'da bir restoranın bombalanması sonucu aralarında altı askerin de olduğu 11 kişi hayatını kaybetmişti.