BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.309,06
HABER /  DÜNYA

İHH o iddiaları yalanladı

Hatay’da yardım TIR’ında silah bulunduğu yönündeki iddialar İHH tarafından yalanlandı. <br/>İHH İnsani Yardım Vakfı, "Hatay’da yardım TIR’ı...

Abone ol

Hatay’da yardım TIR’ında silah bulunduğu yönündeki iddialar İHH tarafından yalanlandı.
İHH İnsani Yardım Vakfı, "Hatay’da yardım TIR’ında mühimmat bulundu" haberleri üzerine bir açıklama yaptı. Haberin İHH’ya yönelik bir iftarı olduğunun belirtildiği açıklamada, "İHH’nın merkezine de bölgedeki ekiplerine de böyle bir yardım gönderildiğine dair bir bilgi olmadığı gibi bölge ekiplerimiz Kırıkhan Jandarma Birimine giderek olay yerinde de İHH ile alakalı herhangi bir aracın söz konusu olmadığını teyit etmiştir. Hatay İl Jandarma Komutanlığı avukatlarımıza İHH ile ilgili bir bilgi olmadığını bildirmiştir” denildi.
Haberin yer aldığı gazetenin İHH adını vererek bu haberi karalama amaçlı yapmasının manidar olduğu belirtilen açıklamada, “Her türlü hukuki yola başvuracağımızı ve dava hakkımızı saklı tutarak şimdilik bu kadar açıklama ile kamu oyunu aydınlatmak istiyoruz. 17 Aralık operasyonu ile beraber oldukça sıklaşan bir şekilde kurumumuza yönelik iftira, karalama, tuzak oyunlar oynandığına dikkat çekerek, medya kurumlarını da tüm ilgili yetkili kurumları da mensubiyetlerine binaen değil dürüstçe ve ahlaki/etik ve hukuka uygun davranmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.
(İHA)