BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.398,66
HABER /  GÜNCEL

İHH'dan yardım tırıyla ilgili açıklama!

Hatay İl Jandarma Komutanlığı'na gelen ihbarı değerlendiren jandarma ekiplerinin durdurduğu ve İHH'ya ait olduğu iddia edilen bir tır ortalığı karıştırdı.

Abone ol

Kırıkhan-Reyhanlı yolu üzerinde (Özova Tarım civarı) gelen bir ihbarı değerlendiren Hatay İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, İnsani Yardım Vakfı (İHH)'ya ait olduğu ileri sürülen bir yardım tırını durdurdu.

İHH'NİN YARDIM TIRI MI?

Radikal gazetesinden Fatih Yağmur'un haberine göre, Jandarma İmdat hattını arayan bir şahıs, silah yüklü bir TIR’ın Hatay’dan Kilis istikametine gideceğini ihbar etti.

O ihbar tutanakta şu şekilde yer alıyor:

“01 Ocak 2014 günü saat 16.00 sıralarında insani yardım malzemesi taşıdığı kılıfıyla içi silah dolu bir TIR Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden Kilis iline doğru yola çıkacağı, Sevkiyatın yapılacağı aracın plakasının 06 BR 8860 olduğu, dorsesinin ise 06 DE 3290 olduğu...”

İhbarı değerlendiren jandarma ekipleri, İnsani Yardım Vakfı (İHH)'ya ait olduğu iddia edilen ve Kilis Öncüpınar sınır kapısı istikametine giden TIR'ı, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla yol kontrol noktasında durdurdu.

Durdurulan tırda silah ve mühimmat olduğu ancak, jandarmada arama izni bulunduğu halde tırın aranmasının engellendiği iddia edildi.

MİT ARAMA YAPTIRMIYOR İDDİASI

Tırda iddiaya göre İHH Bölge Müdürü ve bir MİT elemanı da bulunuyordu. Jandarmanın durdurduğu TIR için MİTmensubunun arama yaptırmamakta direttiği ve aracın kendi kontrollerinde olduğunu açıkladığı iddiası ortalığı karıştırdı.

Ayrıca iddiaya göre Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in aracı Jandarmanın elinden almaya çalıştığı savcının ise arama kararında direndiği ifade edildi.

3 KİŞİ GÖZALTINDA

Öte yandan, Hürriyet gazetesinden Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, TIR’ın sürücüsü ile biri Suriye uyruklu, biri Türk toplam 3 kişi gözaltına alındı.

254693.jpgİHH'DAN JET YALANLAMA

İnsani Yardım Vakfı'ndan (İHH) yapılan açıklamada, Hatay'da içerisinden silah çıkan yardım TIR'ının kendilerine ait olmadığı belirtildi.

Açıkmalada şöyle denildi:

"17 Aralık operasyonu ile beraber oldukça sıklaşan bir şekilde kurumumuza yönelik iftira, karalama, tuzak oyunlar oynandığına dikkat çekerek, medya kurumlarını da tüm ilgili yetkili kurumları da mensubiyetlerine binaen değil dürüstçe ve ahlaki/etik ve hukuka uygun davranmaya davet ediyoruz."

 (DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)