BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.505,51
HABER /  POLİTİKA

Sol birleşsine ilk yanıt

14 Nisan Mitingi solda buzları eritti mi?. Katılanların 'Sol birleşsin' çağrılarına ilk yanıt Baykal'dan geldi.

Abone ol

Hafta sonu Ankara'da gerçekleşen "14 Nisan Cumhuriyet Mitingi"ne katılanlar tarafından yapılan "sol birleşsin" çağrısına ilk yanıt Baykal'dan geldi. Baykal, "kurumsal birleşmeye açık olduklarını" söyledi.

Baykal, herkesin CHP'de yerini alması gerektiğini, halkın bu talebi Tandoğan Meydanı'nda bir kez daha dile getirdiğini, buna direnmenin tarihi bir hata olacağı düşüncesiyle, "Ben her partiye birleşelim demiyorum, diyemem, sadece DSP'ye bunu söyleyebilirim, söylüyorum; gelin, birleşelim" diye çağrıda bulunuyor.

DSP cephesi ise, Tandoğan'daki "birleşin" çağrısını "güçbirliği yapın" biçiminde okuyor.

DSP lideri Sezer, "Biz başından beri CHP ile güçbirliğine açık olduğumuzu söylüyoruz. Solun iki koldan büyümesi için bu iki partinin güçbirliğine, ittifaka yönelmesi daha doğrudur. Bu iki partiden birine oy verip diğerine vermeyecek olan vatandaşların oyları bu şekilde değerlendirilmiş olur.

DSP Genel Sekreteri Ahmet Tan ise CHP'nin "dayatma" içinde olduğunu iddia ederek, bunun kabul edilemeyeceğini kaydetti. Tan, "Partiyi kapatıp bize gelin demek, siyasi anlamda ahlaksız bir tekliftir" dedi.