BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.508,32
HABER /  GÜNCEL

Babasını öldürdü maaşına kondu

Babasını öldürdü, maaşına konmak istedi. Korkunç istek Akşam yazarı Ali Tezel'e gelen soruyla ortaya çıktı.

Abone ol

Geçtiğimiz yıl sevgilisi ile bir olup annesi, babası ve ablasını öldüren genç kız, SSK emeklisi babasından yetim aylığı bağlatmak istedi. Akıllara durgunluk veren olay, Akşam Gazetesi'nin Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel’e yazılan bir mektupla ortaya çıktı. Kanunlara göre, babasını öldüren genç kız 2008 yılına kadar SSK'dan yetim aylığı alabilecek...

2006 yılı mayıs ayında, Kadir K., eşi Songül K. ve büyük kızları Nurçin K., Batıkent'teki evlerinde ölü bulundu. Korkunç cinayetin ardından ise ailenin küçük kızı Gülçin K. ile sevgilisi Kamil B. çıktı. Sevgilisi Kamil B.'yi ailesine kabul ettiremeyen Gülçin K., korkunç planını devreye sokmuş, sevgilisinin yardımıyla ailesini yoketmişti.

Anne ve babasını Kamil B. öldürürken, 16 yaşındaki Gülçin K. da ablasını bıçaklayarak öldürmüştü. Cinayetin 18 yaşından küçük zanlısı Gülçin K., 30, sevgilisi Kamil B. ise 40 yıl ceza istemiyle yargılanıyor. Dava sürerken, Türkiye'nin günlerce konuştuğu cani kız, dudak uçuklatacak bir istekle yeniden gündeme geldi. Gülçin K., öldürdüğü SSK emeklisi babasından yetim aylığı almak için araştırma yapıyor.

Akşam Gazetesi'nin bugün manşetine taşıdığı korkunç olay, Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel’e yazılan bir soru mektubuyla ortaya çıktı. Ailenin bir yakını tarafından kaleme alınan mektupta, “Öğrenmek istediğimiz bıçaklayıp öldürdüğü babası üzerinden kendisine yetim aylığı bağlanır mı? Şayet bağlanırsa nereye ve nasıl başvurmamız gerekir?'' diye soruldu.

Konuyu inceleyen Ali Tezel'in bulduğu sonuç ise gerçekten çok tartışılacak gibi görünüyor. Mevcut kanunlara göre, anne ve babasını öldüren Gülçin K.’ya babası (veya annesi) SSK’lı ya da Bağ-Kur’lu ise yetim aylığı verilmesini engelleyen hukuki bir düzenleme yok. Baba SSK emeklisi olduğu için katili bile olsa kızı, yetim aylığı alabilir. Emekli Sandığı Kanunu'na göre ise aylık bağlanmıyor.