BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiyede laikliğin garantisi benim

Şener Cumartesi düzenlenen miting için 'herkesin acaba bu kalabalık ne istiyor' diye sorması gerek dedi ve ekledi;

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, cumartesi günü düzenlenen mitingle ilgili olarak, Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu vurgulayarak, "Bu büyük mitingde de Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerine, özellikle 'laik' niteliğine vurgu yapılmıştır ve önümüzdeki süreçle ilgili hassasiyetini ilgililere bu mitinge katılan insanlar ifade etmişlerdir" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Özel Cihangir Okulları tarafından düzenlenen ''1. Kariyer Günleri ve Meslek Tanıtım Günleri''nin açılışına katıldı. Açılış konuşmasını yapan Bakan Şener, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevapladı.

Cumartesi günü Ankara'da büyük bir miting düzenlendiğinin altını çizen Şener, "Bu mitinge Türkiye'nin değişik kentlerinden yüz binlerce insan katılmıştır. Bu cumhuriyet tarihinin en büyük mitinglerinden biri olarak nitelendirilmiştir.

Bu büyük mitingde de Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerine, özellikle 'laik' niteliğine vurgu yapılmıştır ve önümüzdeki süreçle ilgili hassasiyetini ilgililere bu mitinge katılan insanlar ifade etmişlerdir. Bu, ülkemiz adına demokratik bir süreçtir ve herkesin saygıyla karşılayıp 'acaba bu kalabalık ne istiyor' diye düşünmemiz gereken bir olaydır'' ifadelerini kullandı.

Bir öğrencinin, '' 'Cumhuriyet elden gidiyor' diye gösteri yapılıyor neden?'' soru üzerine ise Şener, bu tür mitinglerde ve taleplerde zaman zaman sloganların biraz uç seçilebileceğini belirterek, "Olan veya olmakta olan bir şeyi vurgulamak için değil.

Sadece dikkat çekmek, neye hassasiyet, neye özen gösterildiğini göstermek için belirlenir. Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı süreci ile ilgili olarak bu katılan kalabalık cumhuriyetin temel niteliklerine vurgu yapmak suretiyle bu sürecin buna uygun olarak yapılması beklentisini ifade etmiştir.' Anayasamızın temel niteliklerine ve hükümlerine uygun bir süreç olarak bu tamamlanacaktır.

Ben bireysel olarak Türkiye Cumhuriyeti sadece birilerinin garantisi altında diye düşünmüyorum. Sivil toplum kurumlarında, kuruluşlarda görev alanlar dahil bu kurumların kendisi de dahil bu ülkede yaşayan her bir bireyin, vatandaşımızın demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin garantisi olduğuna inanıyorum. Laik cumhuriyetin garantisi bu ülkede yaşan 73 milyon insanımızın tamamıdır. Laik cumhuriyetin garantisi benim" şeklinde cevapladı.