BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Kaf-Kaf bir puana razı oldu

Türk Telekom Lig A'da Karşıyaka ile Malatyaspor, Alsancak Stadı'nda golsüz berabere kaldı.

Abone ol

Her iki takımın istekli müadelesi, taraftarlara heyecanlı bir maç izletirken, 5 bini aşkın Karşıyaka taraftarı takımını destekledi. Karşıyaka maça, Cumartesi günü Aksaray'da yaşanan trafik kazası nedeniyle 'Acımız büyük, başımız sağolsun' yazılı bir pankart ile çıkarken, başlama vuruşundan önce kazada hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Karşıyaka taraftarları maç içinde Iraklı Kürt lider Mesut Barzani aleyhine de tezahürat yaptı.

Maçtan sonra açıklama yapan Karşıyaka Teknik Direktörü Turgut Uçar, taraftarlara teşekkür ederek, "Onlara galibiyet veremediğimiz için üzgünüz. Karşayaka taraftarı Türkiye'de örnek alınması gereken bir grup. Onları berabere kalarak üzdük. Ancak yarış devam ediyor. Bugünkü mücadeleden dolayı oyuncularımı kutluyorum. Ligde Malatyaspor gibi az gol yiyen takıma karşı pozisyona girdik ve çok az pozisyon verdik. Ama olmadı, 2 puan kaybettiğimize inanıyorum. Ancak Karşıyaka ilk 6 mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir. Ben oyuncularımın mücadelesinden son derece memnunum" dedi.

Malyatyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal ise, centilmence bir mücadele olduğunu belirterek, "Kazanmak için gelmiştik. Karşıyaka takımı da 3 puan için mücadele etti. Gerçekten son derece iyi bir mücadele vardı. Biz ilk 2 takım arasına girmek için, Karşıyaka da ilk 6'ya kalabilmek için çok güzel bir mücadele ortaya koyduk. Karşılıklı pozisyonlar vardı. Her iki takım centilmence mücadele etti. Biz de kazanmayı istiyorduk ama olmadı. Önümüzdeki hafta oynayacağımız Gençlerbirliği Oftaşspor maçına bakıyoruz. İlk 2'ye girerek Süper Lig'e çıkma arzusundayız" diye konuştu.
Maçtan sonra Karşıyakalı Birol, galip gelemedikleri için üzgün olduklarını belirterek, "Önümüzdeki haftalarda kaybedilen 2 puanı telafi edeceğiz. İlk 6 mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.

Malatyasporlu Aydın Kuzu ise, İzmir'e kazanmak için geldiklerini belirterek, "Ancak olmadı. Çok iyi bir mücadele oldu. Hedefimiz Süper Lig'e çıkmak, bunun için gereken mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.
Bu arada, karşılaşmayı CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü ve CHP İzmir İl Başkanı Selçuk Ayhan ile Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Alev Gümüşoğlu da izledi.