BIST 10.219
DOLAR 32,25
EURO 34,76
ALTIN 2.455,68
HABER /  GÜNCEL

Şöhretlerin mağazası soyuldu

Yılın soygunu yapıldı. En az 100 milyon dolar değerinde mücevher çalındı.

Abone ol Paris'in en meşhur mücevhercilerinden birinde meydana gelen soygunda en az 100 milyon dolar değerinde mücevher çalındı.

Fransız polisi, ünlü Champs-Elysee bulvarının yakınlarında yer alan Harry Winston adlı mücevher dükkanının en az dört kişi tarafından basıldığını ve içindeki kıymetli eşyaların neredeyse tümünün çalındığını açıkladı.

Polis, soyguncuların dükkan hakkında bilgili göründüğünü ve çalışanlardan bazılarına ilk isimleriyle hitap ettiklerini söylüyor.

Aynı dükkan bundan bir yıl önce de bir soyguna uğramış ve silahlı kişilerin bastığı Harry Winston'dan yaklaşık 13 milyon dolar değerinde mücevher çalınmıştı.

BBC'nin Paris muhabiri, bu seferki soygunun çok daha büyük olduğunu söyleyerek, Fransa'da son 20-30 yıldır para değeri bu derece yüksek bir soyguna tanık olunmadığına dikkat çekiyor.

Soyguncular perşeme akşamı Harry Winston mücevheratçısına girdiğinde içeride yaklaşık 10 müşteri ve 15 kişiden oluşan personel vardı.

Polis, bazıları kadın kıyafetindeki soyguncuların anlaşıldığı kadarıyla dükkanın içini iyi bildiğini ve çalışanlardan kimilerine ilk isimleriyle hitap ederek sergilenmeyen mücevherlerin nerede tutulduğunu öğrendiklerini söylüyor.

Dükkandaki mücevherlerin hemen hemen tamamını topladıktan sonra soyguncular kaçmayı başardı.

Olay sırasında personelden bazılarının yaralandığı bildiriliyor.

Paris'in gözde mekanlarından Montaigne Caddesi'nde yer alan Harry Winston, kraliyet ailelerinden sinema yıldızlarına değin dünyanın dört bir yanından gelen zengin ve ihtişamlı bir müşteri listesiyle tanınıyor.