BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.439,79
HABER /  MAGAZİN

Şöhretin değiştiremediği adam

Ünlü oyuncu Daniel Day Lewis farklı kişiliği ile de şaşırtıyor. Lewis film setinde olmaktansa ayakkabı tamir etmeyi tercih edeceğini söylüyor

Abone ol

‘Lincoln’ün starı Daniel Day- Lewis bu yıl Oscar Ödülleri’nde en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanırsa, aldığı üçüncü ödülle tarihe geçecek.

Oscar kazandığı ‘Sol Ayağım’ ve ‘Kan Dökülecek’ filmlerinin yanı sıra ‘Benim Güzel Çamaşırhanem’, ‘ New York Çeteleri’ klasiklerinde canlandırdığı rollerle artık kült haline gelmiş bir isim olan Lewis, nadir verdiği röportajlardan birinde ‘Lincoln’deki rolüyle ilgili konuştu.

AYAKKABI TAMİRİNİ YEĞLERİM

55 yaşındaki ünlü oyuncu, başarılı kariyerine rağmen, İrlanda’da dağların tepesindeki County Wicklow’daki evinde oturup ayakkabı tamir etmeyi bir film setine tercih ettiğini belirtti. Ve sık olmasa da, film setlerine dönüş yaptığında (‘Lincoln’e oyunculuğa 4 yıl ara verdikten sonra başlamış), çekimler sırasında davranışları bir hayli ilgi çekici oluyormuş.

SETTE BAŞKAN OLMUŞ

Abraham Lincoln rolüne tam anlamıyla bürünebilmek için sette tamamen ‘Lincoln’ olmuş ve herkesin kendisine “Mr. President” diye seslenmesini istemiş. Bir yıl boyunca rol için hazırlık yapan aktör, sette sadece Amerikan Başkanı’nın Kentucky aksanıyla konuşmuş. Ünlü oyuncu, önceki yıllarda da rolleri uğruna terk edilmiş bir petrol bölgesinde bir çadırda yaşamış, kasap olarak çalışmış ve hapishane hücresinde kendisini yarı aç bırakmıştı.

SETTE GARİP DAVRANIŞ ÖZGÜRLÜĞÜ

Oyuncu, kendisini sette olması gerektiği kadar garip hissetmesi ve davranmasına izin verdiği için Spielberg’e minnettar. Daniel, “Yalnızlık Stephen’ın bana verdiği en değerli hediyelerdendi. Sette yalnız kalmaya ihtiyacım olduğunu fark etti, bu yüzden bana mümkün olduğunca çok boş alan bıraktı” diyor.

Ünlü oyuncu, “ İç savaş sırasında özgür bir dünyanın lideri olmak hayal edilemeyecek kadar çok yalnız hissettiren bir durum, benim işim bu hissi olabildiğince yaşamaktı” diyerek işini ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor.

Üç çocuk babası aktör, “Bazı oyuncuların çalışmaya devam etmesi gerekiyor, ailelerine maddi anlamda yardımcı olabilmek için. Ve ben buna saygı duyuyorum” diyor.

Ama eğer para kazanması gerekseydi, oyunculuk yapmak yerine bina işleriyle uğraşmayı tercih edeceğini belirtiyor.

ARTIK DELİ BİRİ OLAMAM

Para için film çevirmenin kendisini rahatsız hissettireceğini belirten Lewis, “Bu durum iş için gereken tüm heyecanımı yok ederdi” diyor. Lewis, artık eskisi kadar çok derinliği olan ve kendisini kaybetmesi gereken roller seçmemeye çalıştığını belirtiyor: “Ailem olmadığı zamanlarda ya da çocuklarım daha çok küçükken, nasıl bir insan olduğumun o kadar önemi yoktu. Ama şimdi önemli; deli bir insan olamam artık. Değilim de”. Lewis ekliyor: “Çocuklarımla beraber dengeyi buldum. Bu bir oyun, ama limitleri var.”

İngiltere ’de bazen gerçekten Lincoln’müş gibi bir muamele gördüğünü söyleyen oyuncunun seyirciler tarafından neden bu kadar ciddiye alındığı, rolüne hazırlığından da aşikâr…