BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Engelli gence tecavüz ettiler

Tecavüzden yargılanan sanık kendini öyle sözlerle savundu ki...

Abone ol

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi’nde, zihinsel engelli 24 yaşındaki G.K. adlı gence tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan 54 yaşındaki Mustafa G. ve 48 yaşındaki Cemalettin Ö., hakim karşısına çıktı.

G.K. ile telefonda tanıştığını ve kendisini kadın sandığını ileri süren sanık Mustafa G., "Buluştuğumuzda erkekle karşılaştım. Para karşılığında ilişkiye girdim" dedi. Sanıklar, suç vasfının değişme ihtimali nedeniyle tahliye edildi.

Geçen yıl ağustos ayında meydana gelen olayda Mustafa G., iddiaya göre daha önceden tanıdığı G.K.’ye bir arkadaşının evinde tecavüz etti. Aynı gün G.K., kendisini arayan Cemalettin Ö. tarafından ilçede bir otele götürüldü. Cemalettin Ö. de burada zihinsel engelli gence tecavüz etti. G.K., kendilerini başka isimle tanıtan Mustafa G. ve Cemalettin Ö.’den şikayetçi oldu.

PARA KARŞILIĞINDA İLİŞKİYE GİRDİM

Tutuklanan 2 sanık hakkında, ’Cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak’ suçlamalarıyla dava açıldı. Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan sanıklardan Mustafa G., savunmasında G.K. ile cep telefonuna mesaj göndermesiyle tanıştığını ve kendisini kadın sandığını ileri sürdü. Sanık Mustafa G., şöyle dedi:

"Mesaj gönderilen numarayı aradığımda telefonu açan kişi adının Aysun olduğunu söyledi. Kendisiyle 20 gün kadar konuştuk. Sesi de kadın sesine benziyordu. Sonra buluşmaya karar verdik. Buluşmaya gittiğimde bir erkekle karşılaştım. ’Sen kız değil miydin?’ diye sorduğumda erkek olduğunu söyledi. Daha sonra para karşılığında ilişkiye girdim. Benden 50 lira istedi, 40 lira verdim. Gördüğüm kadarı ile akıl hastalığı belirtisi yoktu."

Diğer sanık Cemalettin Ö. ise kalacak yerinin olmadığını söylemesi üzerine G.K.’yi otele yerleştirdiğini, ancak ilişkiye girmediğini ileri sürdü.

BENİ KANDIRDI

G.K. ise sanıklardan Mustafa G.’nin Murat, Cemalettin Ö.’nün de Cemal olarak kendilerini tanıttıklarını ileri sürdü. Mustafa G.’nin, "Sana bakacağım, sahip çıkacağım" diyerek kendisini kandırdığını ileri süren G.K., "Tanımadığım birisinin evinde benimle ilişkiye girdi. Bana söz verdiği için kendisine güvenmiştim" dedi. G.K., Cemalettin Ö. ile otelde önce ilişkiye girdiğini, sonra ise girmediğini söyledi.

G.K.’nin babası R.K. ise oğlunun zihinsel engelli olduğunu söyleyerek, "Sanıklardan şikayetçiyim" dedi.

Mahkeme heyeti, suç vasfının değişme ihtimali, delillerin toplanması ve tutuklamanın tedbir mahiyetinde olmasını gözönünde bulundurarak sanıkların tahliyesine karar verdi. Duruşma ertelendi.

TECAVÜZ EDİP KAYDETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]
TECAVÜZCÜ KENDİNİ BU SÖZLERLE SAVUNDU

Zonguldak'ta komşusu 33 yaşındaki A.K. adlı kadına ormanlık alanda tecavüz ettiği ve tecavüzü cep telefonuna kaydederek şantaj yaptığı suçlamasıyla tutuklanan 38 yaşındaki Murat A., hakim karşısına çıktı.

Olay, geçen yıl Ağustos ayında meydana geldi. İnşaat ustası evli ve 2 çocuk babası Murat A., iddiaya göre eşiyle aralarını bozmakla suçladığı komşusu A.K.’yı konuşmak için buluştuktan sonra otomobiliyle ormanlık alana götürdü. Murat A., iddiaya göre A.K.’ya burada tecavüz etti. Murat A., tecavüz sırasında cep telefonuyla da görüntü çekti.

A.K.’nın Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak şikayette bulunması üzerine Murat A. ve olay sırasında dışarıda gözcülük yaptığı iddia edilen arkadaşı İsmail G., gözaltına alındı ve sorgularının ardından tutuklandı.

Sanıklar, Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada hakim karşısına çıktı. Toplam 19 yıl hapsi istenen sanıklardan Murat A. savunmasında, A.K. ile 8 yıllık eskiye dayalı bir arkadaşlıkları olduğunu söyledi. Olay günü konuşmak için otomobille ormanlık alana gittiklerini belirten Murat A., "Otomobilde rızasıyla cinsel ilişkiye girdik. İlişkiyi kameraya aldım. Benim tek suçum görüntü çekmekti. Ben kendisine şantaj yapmadım. Sadece, ’Aileme bulaşırsan bu görüntüleri yayarım’ dedim. A.K., görüntüleri benden para karşılığı istedi. Ben de kabul ettim. Ancak görüntüyü arkadaşım İsmail G. teslim etti. 450 lira da para almış" dedi.

Diğer sanık İsmail G. ise avukatı olmadığı gerekçesiyle savunma yapmadı.

A.K. ise Murat A.’nın kendisine tecavüz ettiğini ileri sürerek şikayetinin devam ettiğini söyledi.

Duruşmada, sanık Murat A.’nın eşi 40 yaşındaki A.A. ve dini nikahla yaşadığı ileri sürülen 32 yaşındaki E.A. da tanık olarak dinlendi. Duruşma, diğer sanık İsmail G.’nin savunma yapması ve eksik evrakın tamamlanması için ertelendi.

SU KUYUSUNDA ERKEK CESEDİ BULUNDU

HABERİ DİĞER SAYFADA

[PAGE]

KUYUDAKİ CESET TÜYLER ÜRPERTTİ

Bursa’da 4 metre derinlikteki bir su kuyusunda günlerdir kalmış bir erkek cesedi bulundu.
Osmangazi ilçesi İntam Konutları arkasında bulunun bir su kuyusunda sabah saatlerinde işçiler bir erkek cesedi gördü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, kuyudaki kişinin ölmüş olduğunu belirledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkımına başlanan İntam Konutları'nda çalışan işçiler sabah saatlerinde inşaatta kullanmak üzere su aramaya başladı. Konutların üst tarafından Uludağ’dan gelmekte olan suyun kaynağını aramak için yukarı çıkan işçiler burada yapılmış yaklaşık 4 metre derinlikte beton su kuyusunda bir ceset gördü. İşçilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, kuyuda bir erkek cesedi olduğunu gördü. Olay yeri ekiplerini de gelmesi ile yapılan çalışmada kuyudaki kişinin çürümüş olduğu ve burada aylardır kalmış olabileceği belirtildi.

Daha sonra savcının incelemesini ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından kuyudaki ceset çıkarıldı. Saatlerce çalışmanın ardından kuyuya demir merdiven sarkıtan itfaiye ekipleri, şeritlerin de yardımı ile kuyuya indi.

Kuyuda ceset torbasına konulan çürümüş erkek cesedi, iplerle çekilerek dışarı çıkarıldı. Burada sedyeye konulan ceset, incelenmek üzere itfaiye ekipleri tarafından uzun uğraşlar sonucunda indirildi. Adli tıp cenaze arabasına konulan ceset kesin ölüm nedeninin araştırılması üzerine adli tıp kurumuna götürüldü.

Görgü tanıkları, "Bu inşaatta çalışan işçiler görmüş. İşçiler inşaatın yıkımında toz olmaması için kullanmak için suyun kaynağını ararken kuyuda bir ceset görünce önce maket sanmışlar. Ancak daha sonra 155’i arayıp haber vermişler. Ekipler geldi ve cesedi çıkardı." şeklinde konuştu.

Olayla ilgili tahkikata başlandı.