BIST 9.888
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.463,74
HABER /  GÜNCEL

Hindistan: Polis taciz mağduru çocukları aşağılıyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Hindistan'da polisin cinsel istismara uğrayan çocuklara genel olarak kötü davrandığını ve aşağıladığını açıkladı.

Abone ol

İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch), Hindistan'da polisin, cinsel istismara uğrayan çocuklara genel olarak kötü davrandığını ve aşağıladığını açıkladı.

ABD merkezli örgütün hazırladığı raporda, Hindistan hükümetinin cinsel istismar sorununu ele alma araçlarının yetersiz olduğu vurgulanıyor.

Hindistan'da ev, okul ve bakımevlerinde cinsel istismarın "rahatsız edici derecede yaygın" olduğu belirtiliyor.

HRW'nin hazırladığı ve "Sessizliği Bozmak: Hindistan'da Çocukların Cinsel İstismarı" başlıklı rapor başkent Delhi'de açıklandı.

Hükümet, raporun bulguları konusunda herhangi bir açıklama yapmadı.

2007'de yapılan bir resmi araştırma, Hindistan'da her üç çocuktan ikisinin fiziksel olarak kötü muameleye maruz kaldığını, anket yapılan 12.300 çocuğun %53'ünün ise cinsel istismara uğradığını ortaya koymuştu.

Yayınlanan diğer raporlara göre, Hindistan'da çok küçük yaşta çocuklar da dahil, her yıl 7.200 çocuk tecavüze uğruyor. Birçok tecavüz olayı bildirilmediği için bu sayının daha yüksek olduğuna inanılıyor.

HRW'nin raporunda, yetkililerin çocukları cinsel istismardan koruma ve mağdurlara yaklaşım konusunda başarı gösteremediği vurgulanıyor.

HRW Güney Asya sorumlusu Meenakshi Ganguly, "Cinsel istismara uğradığı konusunda cesurca ortaya çıkan çocukları polis, sağlık görevlileri ve diğer yetkililer genel olarak ciddiye almıyor ya da gözardı ediyor" dedi.

Çocukların böylece ikinci kez kötü muameleye maruz kaldığını ifade eden rapor, yetkililerin sorunu çözmesi için "koruma mekanizmalarının uygulanması ve istismar vakalarının bildirilmesi ve cezai işleme uğraması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması" gerektiğini vurguladı.

Bu konuda çalışma yapan kuruluşlar, çocukların akrabaları, komşuları, okul ve bakımevi görevlileri tarafından cinsel istismara uğradığını, ancak ailelerin çoğu olayı gizli tutarak bildirimde bulunmadığına dikkat çekiyor.

Geçen Mayıs ayında çıkarılan yeni bir yasa, Hindistan'da ilk kez, çocuklara yönelik her tür cinsel istismarı adli suç kapsamına aldı.

Ancak uzmanlar, tek başına yasal düzenlemelerle sorunun çözülemeyeceğini, mevcut sosyal tavırların, cinsel istismara uğramış çocuklarla ilgilenen görevlilerin tutumlarının da değişmesi gerektiğini ifade ediyor.