BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,16
ALTIN 2.245,23
HABER /  GÜNCEL

Apo'ya İmralı'da ev yapılıyor

Abdullah Öcalan'ın kaldığı İmralı adasında müstakil bir ev inşaatı başladı. Bu ev "ödül" halinde mahkumların eşleriyle görüşmesi için.

Abone ol

Hükümlülere disiplinli davranmaları halinde ‘ödül’ olarak cezaevi bölgesinde eşleriyle görüşebilecekleri yer tahsisi yapılabileceğini düzenleyen kanunun yürürlüğe girmesinin ardından İmralı’da müstakil bir ev inşaatı yapımına başlandı.

Günün bombasını Milliyet Gazetesi patlattı. İmralı'da özel bir ev yapıldığını ortaya çıkarttı.
İçerisinde banyo, tuvalet, mutfak bulunan, 1 oda ve salondan oluşan bir müstakil ev inşaatı yapımına başlandı.


ADALET BAKANLIĞI'NDAN YALANLAMA!


Adalet Bakanlığı, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Kampüsünün içinde inşaat çalışması başlatıldığı iddiaları üzerine bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Söz konusu kampüs içinde yürütülmekte olan bir inşaat faaliyeti olmadığı gibi planlanan bir çalışma da bulunmamaktadır. Adaya, hükümlülerin yararlanmaları için bir müstakil ev yapıldığı iddiası gerçek dışıdır" denildi.

İnşaat faaliyetine yönelik bilgilerin, Adalet Bakanlığı’nın tüm cezaevi kampüslerinde cezaevi binasından bağımsız benzeri müstakil ev ya da eklenti yapılacağı yönündeki açıklamalarından sonra yansıması dikkati çekti.

EŞLERİYLE BU EVDE GÖRÜŞECEKLER

İmralı'da Öcalan ile birlikte 5 mahkum daha kalıyor. Yürürlüğe geçtiğimiz günlerde giren, anadilde savunma düzenlemesinde duruşmalarda Kürtçe savunmaya imkan tanınması dışında, hükümlüler için de “eşle görüşme” maddesi yer almıştı.

Söz konusu kanunda, eşle görüşme, “disiplin hükümlerine uygun davranan mahkumlara verilecek ödül” olarak niteleniyor. Buna göre, ödüllendirilecek mahkûmlar, en geç 3 ayda bir kez olmak üzere, 3 saatten 24 saate kadar eşleri ile kurum veya eklentilerinde cezaevi personelinin yakın nezareti olmaksızın mahrem şekilde görüştürülebilecek.

ÖCALAN DA KESİRE İLE Mİ GÖRÜŞECEK?

Düzenleme yapılırken Öcalan da gündeme gelmişti. Halen, PKK’nın “hain” ilan ettiği Kesire Öcalan’la kağıt üzerinde evliliği süren Abdullah Öcalan’ın da disiplin kurallarına uygun davranırsa uygulamadan yararlanabileceği, Kesire Öcalan’dan ayrılıp, yeni bir evlilik yapması ve disiplin kurallarına uyması halinde, eşiyle, cezaevinden bağımsız biçimde yapılan eklenti ya da binada görüşebileceği kamuoyuna yansımıştı.

TELEVİZYON DA VERİLMİŞTİ

Disiplin hükümlerine uyanlara tek kişilik odalarda televizyon verilmesi, görüş ve telefon sürelerinin artırılması gibi ödüller de kanunda yer alıyor. Bir süre önce, yakalandığı günden bu yana televizyon izleyemeyen Öcalan’ın odasına televizyon konulması, disiplin cezasının bulunmamasıyla açıklanmıştı. Başbakan Erdoğan’ın “talimat verdim” açıklamasının ardından, bakanlık kaynakları, hukuki durumunun uygun olması nedeniyle televizyonun verildiğini bildirmişti.

İmralı’da, Öcalan dışında, terör hükümlüleri Şeyhmus Poyraz, Cumali Karsu, Hakkı Alkan, Hasbi Aydemir, Bayram Kaymaz bulunuyor. Bu isimler de disiplin kurallarına uygun davranmaları ve ceza almamaları halinde, kanundaki bu imkânlardan yararlanabilecek.