BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Soğanı dağıtan dağıtana Bakırköy belediyesi soğan dağıttı

Artan soğan fiyatlar vatandaşın cebini yakınca belediyeler devreye girdi. Adana Seyhan Belediyesi bugün çuvalla vatandaşa soğan dağıttı. Soğan dağıtımında CHP'li Bakırköy Belediyesi de geri kalmadı. Belediye başkanı evlere tek tek gezerek soğan verdi.

Abone ol

Adana Seyhan Belediyesi'nin vatandaşa çuvalla soğan dağıtmasından aynı haber bu kez İstanbul Bakırköy'den geldi. Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Bakırköylülerin evlerine giderek soğan dağıttı.

Türkiye'de uzu zamandır tarım be hayvancılıkta düşüş olduğunu kaydeden Kerimoğlu, Türkiye'nin sadece tüketim ekonomisi ile büyüyemeyeceğini vurguladı.

"Türkiye’nin büyüyebilmesi için soğanını, patatesini, pamuğunu, tütününü,  incirini üreten bir ülke olması gerekir" diyen Bakırköy Belediye Başkanı şöyle konuştu:

"Öğrenci olduğum yıllarda; dünyada kendi kendine yeten yedi ülkeden biriydi. Ama ne yazık ki son 10-15 yıldır tarım ve hayvancılık bitirildi. Üretim yok sayıldı. Tarım üretimi yeterince desteklenmediği için halka ucuz ve kaliteli tarım ürünü ulaştırılamadı. Tarlalar ürünsüz, halkımız besinsiz kaldı.”

Kerimoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan da şu mesajı paylaştı:

"Son yıllarda yetersiz tarım üretiminden dolayı soframızda en çok tükettiğimiz gıdaların fiyatlarının artmasıyla mağdur olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza #SOĞAN dağıttık. Üreterek büyüyen bir TÜRKİYE umuduyla…"

Belediye çuvalla soğan dağıttı izdiham yaşandı

Soğan, patateste son nokta 'Kanuna aykırı durum yok'