BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.501,33
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Skoda'dan üretim rekoru!

Skoda'nın, Çek Cumhuriyeti'ndeki ana fabrikası olan Mlada Boleslav'da 11 milyonuncu araç üretiminin gerçekleştirildiği bildirildi.

Abone ol

Skoda'nın, Çek Cumhuriyeti'ndeki ana fabrikası olan Mlada Boleslav'da 11 milyonuncu araç üretiminin gerçekleştirildiği bildirildi.

Tesiste Octavia, Octavia Combi, Fabia, Fabia Combi, Rapid ve Rapid Spaceback modellerinin üretimini gerçekleştiren Skoda, marka tarihinin en büyük model atağı çerçevesinde son üç yıldır sürekli yatırımlarla fabrikayı büyütmeye devam ediyor.

YAKLAŞIK 10 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

Yaklaşık 10 bin kişinin çalıştığı Mlada Boleslav'daki Skoda tesislerinde, yeni modellerin üretilmesi amacıyla fabrika tarihinin en kapsamlı modernizasyon ve genişleme yatırımları da gerçekleştirildi.

Günlük üretim adedini 800'den 1200'e çıkarmak için yapılan yeni yatırımlar, yeni bir gövde hattını ve tam otomatik boya bölümünü de kapsıyor. Skoda ayrıca, yeni ve çevreye saygılı bir de kalıp hattını hayata geçirdi. Mlada Boleslav'da üretilen yeni modellerin elde ettiği başarılar da bu yatırımların bir sonucu olarak ortaya çıktı. Batı ve Doğu Avrupa'da satışları yüzde 30 artan yeni Skoda Octavia, 2014 yılının ilk iki ayında gerçek bir başarı kaydetti. Yeni Rapid, piyasaya sunulmasının ardından yaklaşık 2 yılda markanın üçüncü güçlü modeli haline geldi. 2013'te Rapid satışları, bir önceki yıla göre yüzde 25 oranında arttı.