BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,82
ALTIN 2.442,65
HABER /  GÜNCEL

Brezilya: Dünya Kupası için tüm inşaatlar yetişecek mi?

FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, Brezilya'da 2014 Dünya Kupası için planlanan tüm alt yapı projelerinin oyunlar başlayıncaya kadar bitmeyebileceğini söyledi.

Abone ol

FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, Brezilya'da 2014 Dünya Kupası için planlanan tüm alt yapı projelerinin oyunlar başlayıncaya kadar bitmeyebileceğini söyledi.

Biri Porto Allegre diğeri Sao Paulo'daki iki stadyumun inşaatları henüz bitmemiş durumda.

Ancak Valcke, oyunlarla ilgili hiçbir şekilde bir erteleme olmayacağını söyledi.

Valcke, 'hazır olmadıklarını, hala inşaatın sürdüğü iki stadyum olduğunu' söyledi.

Brezilya ve Hırvatistan arasındaki açılış maçının gerçekleştirileceği, Sao Paulo'daki Arena Corinthians stadyumunda geçen hafta bir inşaat işçisi yüksekten düşerek yaşamını yitirmişti.

Kasım ayında da stadyumdaki inşaatın bir bölümünün çökmesi sonucu iki kişi ölmüştü.

Dünya Kupası için süren stadyum inşaatlarında şu ana kadar sekiz işçi yaşamını yitirdi.

Porto Allegre çekilecek mi?

Porto Allegre'nin belediye başkanı kentte medya, sponsorlar ve taraftarlar için yeni tesislerin inşaası için ek bütçe bulunamaması durumunda kentin oyunlardan çekilebileceğini söylemişti.

Ancak Valcke, Porto Allegre'de geçici tesislerin finansmanının sağlanması için kentteki farklı partiler arasında anlaşma yapıldığını söyledi.

Geçen hafta Brezilya'yı ziyaret eden Valcke, oyunları ertelemelerinin mümkün olmadığını, maç programlarının hazır olduğunu belirtti.

"Belki Dünya Kupası'nın başlangıcında tam olarak hazır olmayan şeyler olacak ama 32 takım için en önemli şey atrenman kampları ve sahalar" diyen Valcke söz konusu tesislerin hazır olacağını söyledi.

Dünya Kupası 71 gün sonra başlayacak.