BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.440,38
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kraliyet ailesi bu filmi izlemeyecek!

Monako Kraliyet ailesi, “Grace of Monaco” filminin gösterimine katılmayacak

Abone ol

Nicole Kidman’ın Monako Prensesi Grace Kelly’yi canlandırdığı Grace of Monaco filmi, daha gösterime girmeden pek çok tartışmaya neden oldu.

Filme bir tepki de Monako Kraliyet ailesinden geldi. Filmi desteklemedikleri bilinen kraliyet ailesi, yapımın galasına da katılmayacak.

GÖSTERİMİ ERTELENMİŞTİ

Edith Piaf’ın yaşam öyküsünü anlatan La vie en rose/ Kaldırım Serçesi filmiyle geniş bir hayran kitlesi edinen Olivier Dahan’ın yönettiği film, Fransa ile Monako arasında patlak veren politik krizde Grace Kelly’nin üstlendiği arabulucu rolünü anlatıyor.

Pek çok kez gösterim tarihi ertelenen film, bu yıl Cannes Film Festivali’nin açılış filmi olarak dünya prömiyerini yapacak. Monako Kraliyet ailesinin ise gösterime katılmayacağı öğrenildi.

ADIMI YAZMAYIN

Prens Albert’ın, filmin annesi Grace Kelly’yi güçlü göstermek adına babası Prens III’üncü Rainer’i güçsüz ve korkak bir karakter olarak betimlediğinden çekindiği öğrenildi. Filmin yapımcılarından Pierre-Ange Le Pogam, vizyon tarihinden önce kraliyet ailesi için özel bir gösterim düzenlenmesini reddetmişti.

Grace of Monaco, daha önce de yapımcı Harvey Weinstein ile Olivier Dahan’ı karşı karşıya getirmişti. Filmin ABD haklarını elinde bulunan Weinstein’ın filmde yaptığı değişikliklerden memnun kalmayan Dahan, adının yönetmen olarak filme dâhil edilmemesi talebinde bulunmuştu.