BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Fatih Portakal'dan çarpıcı açıklamalar

Fox tv’nin başarılı haber sunucusu Fatih Portakal Karadeniz Fm’de Adem Metan’show a konuk oldu. Kendisi ile ilgili bilinmeyenleri ve seçim sürecinin de konuşulduğu güzel bir program oldu.

Abone ol

Hayatı ile ilgili bilinmeyenleri anlatan Portakal Lise yıllarından sonra bir dönem yurt dışına çıktıgını ve orada bir dönem yaşadıktan sonra Türkiye’yi özlediğini hatta Avusturalya’da yaşadığı dönemde Ezan sesi duymak için kilometrelerce yol kat ettiğini dile getirdi.

Bugünlere gelmesinde Mehmet Ali Birand’ın buyük emeği olduğunu dile getiren Portakal "Onu çok özlüyorum buyük bir değerdi" ifadelerini kullandı. Sosyal medyadan gelen hakaretlerin içini acıttığını söyleyerek "Doğan Şentürk’ten İrfan değirmenci’nin ayrılması sonrası Çalar Saat'i sunmayı ben teklif ettim, oda saolsun kabul etti" ifadelerini kullandı. Portakal "Çalar saat sonrası alışık olmayan bir haber bültenini akşama taşıdık.. Gayet başarılı gidiyor, yöneticilerimiz yabancı Türkiye'yi tanımaya çalısıyorlar herşey daha güzel olacak" dedi.

21.30 HABERLERİ TUTMAYACAKTI
Tecrübeli spiker, sunuculuğunu yaptığı FOX Ana Haber Bülteni ile ilgili şunları söyledi:
"Bana haber bültenini 21.30 yapar mısın dediler.. İlk etapda kabul etmedim sonrasında Ağustos 2013'te kabul ettim kaybedecek bir şeyimin olmadığını düşündüm ve biz bu kararı verdikten sonra yine saat oynamalarımız oldu, ama hep aklımda o saatte haberin tutmayacağı vardı ve bir gün yeniden 19.00'a gelecegini tahmin ediyordum.Yaklaşık 5 ay boyunca böyle devam etti ve şimdi 19.00’dayız."

Televizyonculuk ile ilgili bazı görüşlerini de dile getiren Fatih Portakal "Nereye gideceğimi bilmiyorum ama nerden geldiğimi biliyorum, şuan ki makam mevki gelip geçiçi.. Önemli olan adam gibi davranmaktır. Tabi diğer haberci arkadaşlarımda çok başarılı hepsi ile diyaloglarım çok iyidir, zaman zaman reyting şakaları yaparım onlara." dedi..

Haber dünyasına girdiğinde kendisine bir çok uyarı yapıldığını ileten Portakal "Neredeyse tuttuğun takımı bile dile getirme dediler ancak bana göre haberci şeffaf olmalı ben aklıma ne gelirse konuşuyorum" dedi.

YEREL SEÇİMLER İLE İLGİLİ KONUŞTU
Ülkeyi adeta çalkalayan 2014 Yerel Seçim'i içinde görüşlerini dile getiren Portakal "Türkiye'de kurumlara güven zedelenmiş bir durumda iken seçimin yapılması çok ilginç siyaset mekanizması örselenmiş, parelel yapılar var, Ösym bir karar alıyor soruların %20 sini göstereceğiz.. Bunca şey yaşanırken bizim seçimimizin her şeyi doğru demek yanlıştır. Seçimden bir gün önce seçimin çok zor geçecegiğini söylemiştim. Son olarak herkesin eleştiriye açık olması gerektiğini söylerken gidebilecek başka bir Türkiye'miz yok eleştiri kültürü çok önemli iyi ki de eleştiriyoruz çünki eleştiri olmaz ise tek tip insan oluruz" ifadelerini kullandı.