BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.442,84
HABER /  SAĞLIK

Sizde doymayanlardan mısınız?

Sizde sofradan kalkarken doyduğunuzu hissetmiyorsanız, sağlıklı beslenme için önerileri dikkate almalısınız.

Abone ol

Eğer sofradan kalkerken aç hissediyorsanız kendinizi suçlamayın ve bir an önce öğünlerinizde tükettiğiniz yiyecek ve içecekleri gözden geçirin.

Zaman zaman sofradan kalkarken aç kaldığınızı hissediyor musunuz? Eğer cevabınız 'evet'se kendinizi suçlamayı bir kenara bırakın ve bir an önce öğünlerinizde tükettiğiniz yiyecek ve içecekleri gözden geçirin.

BESİNLERİN LİF İÇERİĞİ

Diyetisyen Ayşe Korkmaz, açlık hissini dindirmek için "Kurubaklagil, taze sebze ve meyve gibi posadan zengin besinleri tüketin. Posanın sindirilmesi ve vücuttan atılması daha uzun sürede olduğu için kişide daha uzun bir süre tokluk hissi yaratmaktadır" dedi.

Tokluk hissi yaratan doğal ürünler formunuzu korumanıza ve kilo vermenize yardımcı oluyor!

Yağların da vücut için çok önemli olduğunu söyleyen Korkmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Enerji ihtiyacımızın yüzde 25'ini yağdan alırız. Aynı zamanda yapısı nedeni yağ, kişide tokluk hissi yaratır. Yağlı tohumlar, sıvı ve katı yağlar, tam yağlı et, tahin ve helva; tokluk hissi yaratan besinler arasındadır. Ancak, fazla yağlı besin tüketmek kalp ve damar hastalığı, şişmanlık gibi hastalıkları da beraberinde getirir. Bu nedenle yağ içeriği yüksek olan besinler tüketilirken dikkat edilmelidir."