BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Semih okyanus ötesine ısınıyor

Doğu Konferansı lideri Celtics (16-4) Semih'in 19 dakika süre aldığı maçta Nets'i (6-15) 25 sayı farkla mağlup etti.

Abone ol

NBA'de Boston Celtics deplasmanda New Jersey Nets'i 100-75 yendi. Semih Erden dört sayı, altı ribaundla galibiyete katkı yaptı. Semih, NBA'deki ilk sezonunda şampiyonluk yüzüğü takmak istediğini söyledi.

NBA'de ilk sezonunu geçiren Semih'in dört sayı, altı ribaunt, bir blokluk performans sergilediği maçı Celtics 100-75 kazandı.

Üst üste yedinci galibiyetini alan Celtics'te Nate Robinson 21 ve Glen Davis 16 sayı kaydetti, Kevin Garnett 13 sayı, 14 ribaundla oynadı.

Semih Erden, maç sonrası soyunma odasında Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, takımda son zamanlarda çok daha fazla süre almaya başladığını ve okyanus ötesindeki lige her geçen gün daha çok ısındığını söyledi.

Genç pivot en büyük hayallerinden birinin NBA'deki ilk yılında şampiyonluk yüzüğünü takmak olduğunu, takım olarak da bu güce sahip olduklarını belirtti.

"En büyük sorunum yabancı dil"

Amerika'da karşılaştığı zorluklarla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Semih, "beni zorlayan en büyük problem yabancı dil. Ancak bu sorunu aşmak için elimden geleni yapıyorum. Özel öğretmen tuttum. Ders alıyorum ve ilk geldiğim zamana göre çok daha iyi oldu. Maksimum bir iki aya kadar bu sorunumu çözeceğim" dedi.

Celtics takımı tarafından 2008 draftında 60'ıncı sıradan takıma seçilen Erden, sezon öncesi buraya geldiğinde takımda yer alıp almayacağının dahi belli olmadığının altını çizerken, "buraya sezon öncesi geldiğimde takımda kalıp kalmayacağımı bilmiyordum. Fakat bu kadar yıldız oyuncunun bulunduğu NBA'in en önemli iki takımından birinde oynama şansını elde etmek için çok çalıştım ve sonunda başardım" diye konuştu.

Boston şehri ve Amerika'nın kendisi için yabancı bir ortam olduğunu, bu ülkeye alışmaya çalıştığını kaydeden Erden, Türkiye'de Türk antrenörler ve oyuncularla beraber çalıştıklarını, kendi ülkesinde olmanın avantajını kullandığını söyleyerek, Amerika'da adaptasyon sorununu aştıktan sonra her şeyin kendisi için daha iyi olacağına inandığını ifade etti.

Avrupa ve Amerika basketbolunun birbirinden çok farklı olduğunu da söyleyen milli basketbolcu, kurallara, stratejilere, setlere alışmanın hem zorlayıcı hem de çok heyecan verici bir süreç olduğunu belirtti.

Rivers memnun

Boston Celtics'in baş antrenörü Doc Rivers, Avrupa ve Amerika'da oynanan basketbolun birbirinden çok farklı olduğunu, Semih Erden'in hem genç olması hem de Avrupa'dan gelmesi nedeniyle lige ısınmasının biraz süre alacağını kaydetti.

Çaylak oyuncu için, "sahada çok agresif ve bu benim en çok hoşuma giden yanı" ifadesini kullanan Rivers, "son zamanlarda biraz daha oyuna katılması için çaba sarf ediyorum. Oyun sırasında da sürekli yanıma çağırarak yapması gerekenleri söylüyorum ve hatalarını vurguluyorum. Alışmasının zaman alacağını ben de biliyorum. Ancak o süreci aştıktan sonra iki O'Neal ile birlikte daha çok faydalanacağımız bir oyuncu olacak" dedi.