BIST 9.916
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.423,02
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Kabloluz ağlar ağaçları öldürüyor

Hollanda'da bir grup bilim adamının yaptığı araştırmanın sonucunda tüyler ürpertici bir sonuç ortaya çıktı.

Abone ol

Hollanda'daki Wageningen Üniversitesi'nde bilim adamları tarafından, kablosuz ağların ve GSM şebekelerinin yoğun olarak kullanıldığı bölgelerde bir araştırma yapılmadı.

AÇIKLANAMAYAN BİR HASTALIK

Kablosuz ağların ve GSM şebekelerinin doğaya verdiği ve ya verebileceği zararlar üzerine yapılan araştırmada, bahsedilen bölgelerde bulunan ağaçlarda garip bazı hastalıklar gözlendiği ortaya çıktı.

5 yıl boyunca yapılan gözlemler sonucunda hiçbir bakteri ya da parazit ile açıklanamayan bu ağaç hastalıklarının sebebinin kablosuz ağların yaydığı radyasyon olduğu düşünülüyor.

5 yıl önce ağaçların %10'unda görünen bu rahatsızlıklar şu anda ağaçların %70'inde görülüyor. Öte yandan şehir hayatına uzak yerlerdeki ağaçlarda herhangi bir sorun olmadığı da belirtiliyor.

HANGİSİ DAHA ZARARLI?

İnsan sağlığı açısından düşünecek olursak; 1 yıl boyunca bir Wi-Fi erişim noktasının yanında yaşamak ile 20 dakikalık bir cep telefonu görüşmesi yapmak hemen hemen eşit miktarda radyasyona maruz kalmamıza neden oluyor. Bu durumda kablosuz ağlar için değil GSM şebekeleri için endişelenmek daha mantıklı görünüyor.

Yine de bu araştırma sonuçlarının doğruluğu kanıtlanırsa kablosuz ağların zararları konusundaki tartışmalar yeniden alevlenebilir.

teknolojide.com