BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,46
ALTIN 2.490,54
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Siz siz olun bu maili açmayın!

İnternet kullanıcılarını büyük tehlike! Kullanıcılara gönderilen bir e-posta, hesabınızı boşaltabilir!

Abone ol
Bilişim Hukuku Derneği'nden internet kullanıcılarına önemli uyarı! Kullanıcılara "Türk Polisi Siber Suç ile Mücadele" ya da "Cumhuriyet Savcılığı" başlığıyla taşıyan maillerin gönderildiğini belirten dernek, bu maillerin açılmamasını istedi.

Kontör dolandırıcıları telefonlardan bıktı, sıra internet ortamına geldi. Uyanık dolandırıcılar gönderdikleri maillerle vatandaşları korkutuyor hatta bilgisayarlarını kilitleyerek onlardan para istiyor.

KULLANICILAR DİKKAT

Son günlerde artan şikayetler üzerine bir açıklama yapan Bilişim Hukuku Derneği, kullanıcıları uyardı. Avukat Kürşat Ergün, internet kullanıcılarının posta kutularına gönderilen "Türk Polisi Siber Suç ile Mücadele" ya da "Cumhuriyet Savcılığı" başlığı taşıyan mailleri açmamalanını istedi. Ergün, e-postalarda yasak sitelere girdiği iddia edilerek kullanıcıların korkutulduğunu söyleyerek, bu tür maillerin eklerinin kesinlikle açılmamasını gerektiğini kaydetti. 
 
E-postaların ekinde kullanıcılara virüs gönderildiği ve işletim sisteminin bu şekilde kilitlendiğini belirten Ergün, dolandırıcıların kullanıcılardan banka hesaplarına para yatırılmasını istediğini kaydetti.

PEKİ KULLANICILAR NE YAPMALI?
 
İşte Bilişim Hukuku Derneği'nin uyarıları;

1- Cumhuriyet Savcılığı, mahkemeler, kolluk güçleri ve istihbarat birimleri tarafından hiçbir zaman e-posta, telefon yöntemler kullanılarak kişilere bilgilendirmede bulunmayacağının bilinmesi gerekmektedir.
 
2- Kullanıcılar bu içerikteki e-postalar ile karşılaştıklarına kesinlikle ek’li belgeyi açmayarak e-postayı silmelidirler. 
 
3- Kullanıcılar hata ile de olsa söz konusu e postaları açarlarsa kesinlikle dikkate almamaları gerekmektedir. Belirtilen hesap numarasına her hangi bir para ödemesinde bulunmadan kendisine en yakın teknik servise başvurarak sistemindeki sorunu giderebilirler.
 
4- Konu ile ilgili olarak söz konusu e-posta içeriği ve gönderici bilgilerini içeren şikayet dilekçesiyle Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunmalıdırlar. 

Buna göre;

İnternet kullanıcılarının bu türlü dolandırıcılıklara karşı dikkatli ve duyarlı olmaları gerektiğini belirterek, Bilişim Hukuku Derneği olarak kullanıcıların güvenliğini tehdit eden her türlü eyleme karşı gerekli hassasiyetin tarafımızca gösterileceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.