BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.433,35
HABER /  GÜNCEL

Başbakanlık saldırısında şok iddia

Başbakanlık'ta patlayan silah sesleri ile Fitch'in not artırımı aynı zamana denk gelmesi tesadüf mü? Türkiye inanılması güç iddiayı konuşuyor.

Abone ol

Başbakanlık'taki silahlı eylem, Türkiye ekonomisine sınıf atlatan Fitch'in not artırımının yarattığı havayı dağıtmak için kurulmuş bir tezgah mı? Yoksa uçuk bir senaryo mu? 

Ekonomist Süleyman Yaşar, Türkiye ekonomisinden nemalanmak isteyen grupların olduğuna dikkat çekerek, "Bugün not artırıldı ardından başbakanlığın önünde bir silah patlatılıyor. Bunlar sebepsiz değil" ifadelerini kullandı.uuuuuu.20121106091152.jpg

Samanyolu Haber TV'de yayınlanan Haber Ekranı programına konuk olan Ekonomist Süleyman Yaşar , Fitch 'in not arttırımı ve Başbakanlık'ta duyulan silah sesleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu:

"REEL FAİZ SIFIR OLSUN" DEDİ KONVOYUNA SUİKAST YAPILDI

"Fitch'in not arttırımının çok olumlu, bundan sonra bunu olumsuza çevirmek için pek çok girişim yapacaklardır. Bakın bugün Başbakanlık'ta silahın patlatılması, not artışının hemen ardından geldi. Başbakan reel faizlerin sıfır ya da sıfıra yakın olmasını istiyoruz dediğinde konvoyuna suikast yapıldı. Bugün not artırıldı ardından başbakanlığın önünde bir silah patlatılıyor. Bunlar sebepsiz değil, dolayısıyla Türkiye'nin istikrarsızlaştırılması isteyen, not artırımının getireceği olumlu havayı olumsuza çevirmek isteyen grup ve lobiler bu tür eylemler yapıyorlar.

TÜRKİYE'NİN İYİYE GİTMESİNİ İSTEMİYORLARuuuu.20121106092700.jpg

Bugünkü olay da buna bağlanabilir. Türkiye ekonomisinde olumlu bir not artışı oluyor. Kesme ne olsa fakat bakıyorsunuz bunu da hemen olumsuza çevirmek için bir hareket yapılıyor. Dolayısıyla hakikaten Türkiye ekonomisinden nemalanmak isteyen bir grup Türkiye'nin iyiye gitmesini istemiyor. Bundan sonra da bu ekonomideki kısmen gelişmeyi bile olumsuza çevirmek için çeşitli olaylar çıkartılabilir. Dikkatli olmak gerekiyor."