BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,77
ALTIN 2.493,10
HABER /  GÜNCEL

Başbakanlık'ta ateş açıldı! FLAŞ

Bakanlar Kurulu toplantısı yapılırken Başbakanlık'ta 3 el ateş edildi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu'nun devam ettiği sırada Başbakanlık binasının arkasında 3 el silah sesi duyuldu.

DAHA ÖNCE DE BENZER EYLEMLERE TEŞEBBÜS ETMİŞ

Başbakanlık Merkez Bina'da kuru sıkı silahla ateş eden saldırganın, Rize Çayeli nüfusuna kayıtlı 1978 doğumlu Nuri Başkapan olduğu öğrenildi. Saldırgan daha önce de benzer eylemlere teşebbüs ettiği ortaya çıktı. Başbakanlık saldırganın şahsi sorunlarıyla ilgili mektup yazdığını açıkladı.

TOPLANTININ 10 METRE ÖTESİ

Bakanlar Kurulu’nun başlamasından 20 dakika sonra Başbakanlık Binası girişine gelen bir sivil, güvenlik noktasında bulunan x-ray cihazının yanında silahını çekerek 3 el ateş etti. Silahların patladığı yerin toplantının 10 metre ötesi olduğu belirtiliyor.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN

BELEDİYEDEN ALACAKLARINI ALAMADIĞI İÇİN Mİ?

Saldırganın kimliğinin Nuri Başkapan olduğu bildirildi. Resmi olmayan bilgiye göre gözaltına alınan vatandaşın Kayseri Belediyesi'nde işten çıkarılan bir kişi olduğu belediyeden alacaklarını alamadığı için buraya geldiği iddia edildi.

O İDDİA YALANLANDI

CNN Türk muhabiri Murat Pazarbaşı olayı anlattı;

"Koruma Daire Başkanı Ramazan Bal, "3 el silah sesi duyulduğu ve yaralı bir kişinin olduğu" iddialarını yalanladı. Buradaki haberciler 3 el silah sesi duyulduğunu söyleyebiliriz. sabah saatlerinde burada olan vatandaşlar Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkartılan bir vatandaştan söz edildi. Belediyeden alacağı olduğu, davasının Yargıtay'da görülmeye devam ettiği söylendi. Görgü tanıklarının söylediği ile bizim burada gördüğümüz kişi arasında benzerlikler var. Kendisi kır saçlı, orta yaşlarda, zayıf, büyük burunlu. Bizim de görüntülerini almaya çalıştığımız kişi benzer. Ancak kesin bir bilgi yok."

ANKARA EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE

Olay yeri inceleme ekipleri Başbakanlık önünde araştırma yapıyor. Ankara Emniyet Müdürü Mehmet Kılıçlar da Başbakanlığa geldi.