BIST 10.159
DOLAR 32,14
EURO 35,10
ALTIN 2.470,95
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Batman'da çadır okulda eğitim

Eğitim-öğretim yılında sömestr tatiline az bir süre kala Batman'ın kırsalında halen ilkel şartlarda eğitim gören öğrenciler var.

Abone ol

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Çağlı köyünün 10 haneli Kuzguncuk mezrasında okuma çağındaki 17 öğrenci, iki aydır çadırda eğitim görüyor.

Köylüler, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün iki aydır mezraya gönderdiği prefabrik yapının kurulmamasına tepki gösteriyor. Sason ilçesinin Çağlı köyünün 10 haneli 60 nüfuslu Kuzguncuk mezrasında ücretli öğretmen atandığı halde okul yokluğundan köylülerin kurduğu çadırda eğitim-öğretim gören 17 öğrenciye zaman zaman öğrenci velileri, ders vermek zorunda kalıyor. u.20121106082558.jpg

Geçici ücretle çalışan öğretmen Yakup Aytemur, okul binası olmadığından henüz mezraya uğramış değil. Mezra sakinlerinden Abdusselam Sucu, Murat Sucu ve Nedim Saçı, başta Sason Kaymakamlığı olmak üzere ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne defalarca başvurdukları halde, prefabrik binanın kurulmadığını söylediler.

PREFABRİK MALZEMELER BEKLİYOR

Sason Yücebağ beldesindeki Yatılı Bölge ilköğretim okulunda daha önce eğitim-öğretim gören öğrencilerin bir bölümünün 4+4+4 sistemine geçilmesi nedeniyle mezraya gönderildiğini belirten Abdüsselam Sucu, Mezramızda bu yıl okul yapılacak diye çocuklarımızın kayıtlarını yeni okula yaptık. Fakat iki ay'ı aşkın süredir okulun prefabrik malzemeleri kurulmayı bekliyor. Çocuklarımızın cahil kalmamaları için okul istiyoruz. Öğretmen olmayınca mezra sakinleri olarak öğrencilere bildiğimiz konularda ders veriyoruz. Fakat yine de öğrenciler öğretmen bekliyor. Müfredat ve tedrisatın olmadığı çadırda çoğu öğrencinin kırtasiyesi de bulunmuyor. Başbakan'a sesleniyoruz, mezramızı bir an önce okula kavuşturun. dedi.

MALZEMELER ÇÜRÜMEK ÜZERE

Mezradaki evinin bitişiğine iki ay öncesinden getirilen prefabrik malzemelerinin kurulmayı beklediğini söyleyen A. Selam Sucu, "Sözde arazi anlaşmazlığından mezramızda okul kurulamıyormuş. Biz hangi arazide prefabrik okul binası yapılacaksa vermeye hazırız. Aylardır prefabrik okul binası kurulacak diye bekliyoruz. Henüz yetkililer bu olaya el atmadı" dedi. 

ÇOCUKLARIMIZ CAHİL MALMASIN

Öte yandan iki kız çocuğunu da okula gönderdiği halde çadırda eğitim görmesine üzüldüğünü söyleyen 6 çocuk annesi 39 yaşındaki Hanife Sucu, "Çocuklarımız cahil kalmasın diye onları okula yazdırdık ama halen yetkililer malzemelerini gönderdikleri prefabrik okulu kurmuyorlar" diye konuştu. Öte yandan Sason Kaymakamı Bahattin Yörük ise köylülerin arazi meselesinden henüz mezrada prefabrik yapının kurulmadığını ifade ederek  "Mezra sakinleri anlaşsın, iki günde Kuzguncuk'a o binayı kazandıralım" diye konuştu.